KRALJEVAČKA BOLNICA DO KRAJA MESECA IZLAZI IZ KOVID SISTEMA: Ukinuta intenzivna, kome treba kiseonik ide u Kruševac i Batajnicu
Foto: J.S.

dobre vesti

KRALJEVAČKA BOLNICA DO KRAJA MESECA IZLAZI IZ KOVID SISTEMA: Ukinuta intenzivna, kome treba kiseonik ide u Kruševac i Batajnicu

Srbija -

KRALJEVO - Zahvaljujući padu broja zaraženih virusom korona i odličnim odzivom građana na vakcinaciju Opšta bolnica „Studenica“ u Kraljevu do kraja ovog meseca trebalo bi u potpunosti da izađe iz kovid sistema.

Prema rečima dr Milana Parezanovića, načelnika Infektivnog odeljenja ove kraljevačke zdravstvene ustanove, u kovid bolnici ukinuta je intenzivna nega, a pacijenti kojima je potrebna kiseonička potpora prebačeni su u Kovid bolnice u Kruševcu i Batajnici.

- Broj obolelih i broj bolesnika koji imaju potrebu za hospitalizacijom, na svu sreću, smanjio se, tako da trenutno imamo samo pet kovid pacijenata u režimu standardne nege. Želimo da odmorimo osoblje koje je od marta meseca prošle godine neprekidno radilo u kovid sistemu. Naša kovid bolnica trenutno se nalazi na Infektivnom odeljenju koje ima 17 postelja i tu ćemo se zadržati dok god bude trebalo, kaže dr Parezanović.

On dodaje da, ukoliko bude potrebe da se veći broj bolesnika hospitalizuje, bolnica će se vratiti ustaljenom sistemu rada u kovid uslovima.

- Imajući u vidu povoljnu epidemiološku situaciju, i činjenicu da se u kovid ambulanti dnevno pregleda dvadesetak građana, a da među inficiranima virusom korona nema lekara i medicinskog osoblja, iskreno se nadam da do toga neće doći, optimističan je načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track