BOLJE VESTI IZ LOZNICE: Sve praznija kovid odeljenja u Opštoj bolnici
Foto: T.Ilić

30 hospitalizovanih

BOLJE VESTI IZ LOZNICE: Sve praznija kovid odeljenja u Opštoj bolnici

Srbija -

Broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju u lozničkoj Opštoj bolnici pao je na trideset i sve realnija je mogućnost, ukoliko se ovakva situacija nastavi, da svi budu smešteni na grudno odeljenje kao što je to i bilo početkom jula prošle godine.

Tada bi se stvorili uslovi da se neurologija i interno, gde su sada kovid odeljenja, vrate u "zeleno" odnosno normalan režim rada sa nekovid pacijentima. Nažalost, bitku sa virusom izgubio je još jedan kovid pacijent tako da su od početka pandemije do sada zbog posledica zaražavanja koronavirusom ukupno preminule 224 osobe. Tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 80 osoba, sedamnaest manje nego u ponedeljak, od kojih se trideset javilo prvi put, a devetnaest je upućeno infektologu.

U ambulanti Infektivnog odeljenja primljen je 41 pacijent, a za njih trinaest to je bilo prvo javljanje lekaru zbog sumnje na kovid. Na 56 rendgenskih snimaka pluća otkrivene su pneumonije kod sedam osoba, a trenutno su na kovid odeljenjima dva pacijenta na respiratoru. Među zaposlenima u Opštoj bolnici je samo dvoje pozitivno na kovid, jedan lekar i jedna medicinska sestra i oni se nalaze u kućnoj izolaciji, potvrđeno je jutros iz ove ustanove.

Mačvanski okrug

Kada je reč o Mačvanskom okrugu, korona je ustinila korak pa tokom jučerašnjeg dana nijedna od osam lokalnih samouprava nije imala više od šest novopozitivnih osoba. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje ukupno je bilo dvadeset i troje novozaraženih, u Šapcu je potvrđeno šest pozitivnih uzoraka na kovid 19, Bogatiću pet, Loznici četiri, Ljuboviji tri, Krupnju i Vladimircima po dva, Malom Zvorniku jedan dok ih nije bilo u Koceljevi. Nastavlja da se smanjuje broj obolelih i sada ih je 361 u okrugu, dvadeset i tri manje nego dan pre. Šabac prednjači sa 142 obolelih, Loznica ih ima sto, Bogatić 55, a ostali niko više od devetnaest koliko ih je u Ljuboviji. Od kovida boluje sedamnaest Malozvorničana, dvanaest žitelja Koceljeve i po osam meštana Vladimiraca i Krupnja.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track