VRANJE: 30 mališana, dece migranata, na sistematskom pregledu
Foto: ZC Vranje

sistematski i kontrolni pregledi

VRANJE: 30 mališana, dece migranata, na sistematskom pregledu

Srbija -

Od kako je na teritoriji grada Vranja uspostavljen Tranzitno-prihvatni centar u kontinuitetu se pruža sva potrebna zdravstvena zaštita migrantima koji borave u njemu, kako na primarnom tako i na sekundarnom nivou."

U Zdravstvenom centru Vranje danas su urađeni sistematski i kontrolni pregledi za 30 dece migranata smeštenih u Tranzitno- prihvatnom centru u Vranju.

Pregledi obuhvataju laboratoriju, analize krvne slike, oftalmološke, otorinolaringološke, stomatološke i preglede fizijatra.

Sredinom maja meseca ove godine sva deca u Tranzitno prihvatnom centru u Vranju su vakcinisana prema važećem Kalendaru za imunizaciju u skladu sa zakonom, sledećim vakcinama: IPV, MMR i DiTe, protiv dečije paralize, difterije, tetanusa, malih boginja, zaušaka, rubele." - navela je upravnica Doma zdravlja Vranje, dr Marina Džikić.

Dr Džikić je dodala da sve vreme od kako je na teritoriji grada Vranja uspostavljen Tranzitno-prihvatni centar u Vranju u kontinuitetu se pruža sva potrebna zdravstvena zaštita migrantima koji borave u njemu, kako na primarnom tako i na sekundarnom nivou.

"Očekuje nas predavanje na temu vakcinacije protiv Kovida 19 u Tranzitno- prihvatnom centru u narednom periodu. Od 1. jula ove godine imaćemo realizaciju aktivnosti na jačanju mentalnog zdravlja migranata." - najavila je dr Marina Džikić.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track