OPŠTINA VARVARIN: Uspešna saradnja sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima
Foto: Ž.M.

ZA OPŠTINSKE PROJEKTE 94 MILIONA DINARA

OPŠTINA VARVARIN: Uspešna saradnja sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima

Srbija -

Od konstituisanja nove lokalne vlasti u opštini Varvarin, septembra 2020. godine, do danas, kroz razne opštinske projekte podržane od strane resornih ministarstava, iz Republike je uplaćeno 94 miliona dinara, što je potvrda odlične saradnje i velike podrške Vlade Republike Srbije.

Prema rečima predsednice opštine dr Violete Lutovac Đurđević, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odobrilo je 4,5 miliona dinara za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo je 4,5 miliona dinara za projekat “Bitka za kulturu”, a Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština opredelio 8,7 miliona dinara za dva nova programa.

Varvarin
foto: Ž.M.

Takođe, Ministarstvo privrede uložilo sredstva za uređenje Poslovne zone u Selu Varvarin, a Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo sredstva za sanaciju fasade i zamenu stolarije na zgradi Opštinske biblioteke Varvarin, kroz projekat „Gradovi u fokusu“.

-Opština Varvarin se nalazi ove godine među 8 gradova i opština u Republici Srbiji kojima su dodeljena sredstva od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za opremanje Jedinstvenog upravnog mesta. Ovih 4,5 miliona dinara uložićemo u kompletnu rekonstrukciju našeg Uslužnog centra kako bi uspostavili Jedinstveno upravno mesto, sa jedinstvenim šalterima, softverom i umrežavanjem svih administrativnih dela gde naši građani podnose svoje zahteve i ostvaruju svoja prava.

Ministarstvo kulture i informisanja kroz projekat “Bitka za kulturu” obezbedilo je sredstva za sanaciju, opremanje prostora i nabavku tehničke opreme budućeg Poetskog teatra, mini scene i galerijskog prostora, kao i za adaptaciju i opremanje multimedijalne sale u zgradi Opštinske biblioteke Varvarin, a Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština opredelio sredstva za završetak izgradnje vodovodne mreže u Bačini, kaže predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Čelnica ove pomoravske opštine ističe izuzetnu saradnju opštinskog rukovodstva sa državnim organima i sa svim ministarstvima.

-Nije se dogodilo da smo otišli u neko ministarstvo, da smo zakucali na vrata, zatražili pomoć i podršku za našu opštinu i da je nismo dobili, sa zahvalnošću ističe predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track