SVE BOLJA SITUACIJA U MAČVANSKOM OKRUGU: 4 opštine bez novozaraženih, u Loznici hospitalitovano 28 pacijenata
Foto: T.Ilić

SVE BOLJA SITUACIJA U MAČVANSKOM OKRUGU: 4 opštine bez novozaraženih, u Loznici hospitalitovano 28 pacijenata

Srbija -

Izgleda da je koronavirus ozbiljno izgubio dah sudeći prema broju novopozitivnih koji je zabeležen tokom jučerašnjeg dana na području Mačvanskog okruga gde je potvrđeno petnaest pozitivnih uzoraka na kovid-19, osam manje nego u sredu.

Loznica je prednjačila sa sedam pozitivnih, po troje su imali Šabac i Bogatić, dva Krupanj, a četiri opštine, odnosno pola okruga, nisu imali novopozitivnih osoba. To su Mali Zvornik kao i Vladimirci, Koceljeva i Ljubovija kojima je to bio drugi dan zaredom bez novih slučajeva kovida. Broj obolelih je i dalje na nizbrdici pa ih je trenutno 322, dvadeset i jedan manje nego u prethodnom izveštaju.

U Šapcu ih je 114, Loznici 102, Bogatiću 43, a svi ostali ih imaju po manje od dvadeset. Mali Zvornik osamnaest, Ljubovija četrnaest, Krupanj trinaest, Koceljeva jedanaest i Vladimirci sedam.

Prema podacima u zajedničkim izveštajima lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ korona virus se primirio i brojke su uglavnom poslednjih dana slične.

Kroz Trijažni centar Doma zdravlja juče je prošlo 87 osoba, sedamnaest više nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama. Njih trideset se javilo na prvi pregled, a infektologu je upućeno dvadeset i pet.

U ambulanti Infektivnog odeljenja bilo je 50 pacijenata, a samo šest je došlo prvi put. Na 53 rendgenska snimka pluća, trinaest više nego u sredu, otkriveno je šest pneumonija. Trenutno je na bolničkom lečenju 28 kovid pacijenata, dva više nego juče, a jedan je na respiratoru. Inače, do sada je u Loznici dato ukupno oko 46 hiljada doza vakcina protiv kovida -19, a nadležni oceniju da je situacija na nivu Mačvanskog okruga odlična.

Dnevno u okrugu sa osam lokalnih samouprava bude dato oko hiljadu prvih doza. Prosek Mačvanskog okruga je 41 odsto datih prvih doza i 32 odsto drugih, a šampion imunizacije je opština Mali Zvornik gde je više od 75 odsto datih prvih doza, a skoro 50 odsto je revakcinisanih.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja