RAZIGRANI DAN U KIKINDI: Maturantima se u sinhronizovanom plesu pridružili gradonačelnik i njegova zamenica
Foto: Kurir/S.U.

RAZIGRANI DAN U KIKINDI: Maturantima se u sinhronizovanom plesu pridružili gradonačelnik i njegova zamenica

Srbija -

Maturanti četiri kikindske srednje škole i ove godine bili su deo globalne manifestacije "Maturantska parada". Prvo su plesali uz Štrausov kadril, a potom razvili užičko kolo.

Ovogodišnja 14. “Maturantska parada” ostaće upamćena je što su se kikindskoj mladosti pridružili i gradski funkcineri. Predvodio ih je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

maturanti
foto: Kurir/S.U.

On je predvodio plesnu "četvorku" u kojoj su bili još Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, predsednik gradske Skuštine, Mladen Bogdan i Ramona Tot, članica Gradskog veća:

maturanti
foto: Kurir/S.U.

- Ovde se završava, siguran sam, najlepši i najbezbrižniji deo vaših života. Iza vas ostaju bezbrižno detinjstvo i tinejdžerski dani. Vaše odluke biće deo deo vaših mogućnosti. Budite onaki kakvi ste bili u srednjoj školi, volite vaše prijatelje i Kikindu. Budite ponos vaših roditelja- poručio je maturantina Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

maturanti
foto: Kurir/S.U.

Na na radost maturanata, njihovih profesora i roditelja, vreme je poslužilo aktere manifestacija koja je dosad okupila 6.500 maturanata. Ovoga puta, sinhronizovanom plesu mladosti, lepote i ljubavi učesotovala su 344 maturanta. Stanislava Popov, maturantkinja Gimnazije “Dušan Vasiljev” i juniorska reprezentativka Srbije u streljaštvu, priznala je Kuriru da se divno provela:

- Meni je najlepše bilo dok smo bili u kolu. Naravno, uvek je lepo biti i na vatrenoj liniji i takmičiti se u streljaštvu. Školovanje ću nastaviti u Beogradu, a ostajem verna streljaštvu - rekla je Stanislava Popov.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track