U RASINSKOM OKRUGU JEDNOCIFREN BROJ OBOLELIH OD KORONE: Juče i danas po 6 novozaraženih
Foto: Kurir/Ž.M.

opadanje

U RASINSKOM OKRUGU JEDNOCIFREN BROJ OBOLELIH OD KORONE: Juče i danas po 6 novozaraženih

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu je definitivno stabilna, jer je juče i danas registrovano po šest novozaraženih lica od virusa Kovid 19, što predstavlja kontinuitet pada od nekoliko nedelja.

Prema najnovijoj informaciji Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u Rasinskom okrugu na koronavirus pozitivno je još 6 osoba i to četiri u Kruševcu i dve u Trsteniku, a na lečenju u gradskoj Opštoj bolnici je hospitalizovano 16 bolesnika.

Od 51.657 uzorkovanih lica od početka epidemije do sada je bilo pozitivnih slučajeva 21.248, pod medicinskim nadzorom 45.928, a izlečeno je 20.538. Od posledica ove planetarne bolesti preminulo je 518 osoba , od kojih je 340 muškaraca i 178 žena. U osnovnim i srednjim školama koroni nije dozvoljen pristup više od mesec dana, a brojke zaraženih su nepromenjene – 547 učenika i 121 prosvetni radnik.

Proces imunizacije se uspešno odvija u gradu Kruševcu i u svim opštinama Rasinskog okruga. Pelcovanje se obavlja u Hali sportova, kao glavnom vakcinalnom punktu, za sutra je planirana od 8 do 20 sati, a u nedelju je neće biti zbog sanitarno higijenskih mera zaštite.

Proteklih dana su mobilne vakcinalne ekipe sprovodile masovnu imunizaciju građana i građanki u super marketima DIS i Maksi, kao i u Pionirskom parku. Do sada je u celom Okrugu vakcinisano 69.945, revakcinisano 56.832, prvu dozu vakcine u Kruševcu su do sada primila 41.128 lica, a drugu dozu 33.290 osoba.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track