RADOVI NA VODOSNABDEVANJU PODJASTREBAČKIH SELA: Grad Kruševac će do kraja godine obezbediti 95 odsto domaćinstava vodom
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

za 5 naseljenih mesta

RADOVI NA VODOSNABDEVANJU PODJASTREBAČKIH SELA: Grad Kruševac će do kraja godine obezbediti 95 odsto domaćinstava vodom

Srbija -

Dovođenjem vode sa sistema “Ćelije” za 5 naseljenih mesta u podjastrebačkom kraju (Dvorane, Petina, Poljaci, Lovci i Zdravinje) grad Kruševac će obezbediti 95 odsto domaćinstava zdravom pijaćom vodom.

- Ovde se neće stati sa izgradnjom i širenjem vodovodne mreže na teritoriji našeg grada. Paralelno se izvode radovi na sekundarnim mrežama u Velikoj Lomnici i Bucima kako bi se završio ceo sistem i kako bi i ova naselja bila priključena na vodovodni sistem JKP “Vodovod Kruševac”. Sa završetkom ovih radova zdravom pijaćom vodom sa sistema ”Ćelije” biće pokriveno preko 95% domaćinstva na teritoriji Grada”, izjavila je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Direktor JP “Vodovod Kruševac” Vladimir Milosavljević, kaže da će izgradnjom magistralnog cevovoda na ovom pravcu biti rešeno pitanje vodosnabdevanja za ovaj deo gradskog područja.

- Do sada izgrađeno je 1.000 metara, a do kraja godine naše preduzeće planira da završi izgradnju magistralnog cevovoda u ukupnoj dužini od 5,9 kilometara prema Zdravinju, čime će se kompletirati ceo sistem, a zdravu pijaću vodu sa sistema „Ćelije“ dobiti svih pet sela na ovom potezu”, rekao je Milosavljević.

Predstavnici mesnih zajednica Dvorane i Zdravinje Nikola Milić i Milisav Ivanović, zahvalili su se lokalnoj samoupravi i “Vodovodu Kruševac” što će konačno imati zdravu i ispravnu vodu.

Radove u ovim podjastrebačkim selima obišli su i Predrag Vukićević, predsednik Skupštine grada Kruševca, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i šef Službe mesnih zajednica Goran Milić.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track