Najnovije vesti

Novosadskom Urgentnom centru nedostaju lekari
Foto: Radio 021

Novosadskom Urgentnom centru nedostaju lekari

Srbija
Republička vlada mora da ulaže mnogo više novca u zdravstvo, budući da su u poslednjih 20 godina u celoj zemlji otvorene samo dve nove bolnice, rekao direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković

NOVI SAD - Otkad je pre dve godine otvoren Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u njemu je pregledano skoro 180 hiljada pacijenata, čime je potpuno opravdan novac koji je u njega uložen, izjavila je danas pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović. Prema njenim rečima, svi zaposleni u Urgentnom centru rade odličan posao, ali je veliki problem to što ih nema dovoljno.

"Treba nam više kadra, lekara, sestara, ljudi iz tehničke službe i to neko mora da podrži. Takođe, potrebno je edukovati te ljude i u tom smislu mi zaista mislimo da uspostavimo dobre odnose sa Slavicom Đukić Dejanović u cilju unapređenja Urgentnog centra", kaže Kopitović za Radio 021.

Direktor Kliničkog centra Dragan Drašković izjavio je da republička vlada mora da ulaže mnogo više novca u zdravstvo, budući da su u poslednjih 20 godina u celoj zemlji otvorene samo dve nove bolnice.


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...