POMAŽE BOG, ZOVEM SE MITRA, U SNU ČUH MOLITVU IZ TUMANA: Pogledajte svedočenje bake koja tvrdi da joj je unuka čudom progovorila!
Foto: Facebook Printscreen/Dimitrije Plećević/Manastir Tumane

vernici se kunu da tumanski svetitelji pomažu

POMAŽE BOG, ZOVEM SE MITRA, U SNU ČUH MOLITVU IZ TUMANA: Pogledajte svedočenje bake koja tvrdi da joj je unuka čudom progovorila!

Srbija -

BEOGRAD - Pomaže Bog, ja se zovem Mitra Savanović i dolazim iz Republike Srpske - Banje Luke. Niz godina živim u Nirnbergu. Za Tumane sam saznala preko Jutjuba. Jednom došavši iz crkve legla sam da spavam, bila sam u nekom polusnu i čula molitvu iz Tumana.

U Tumane sam došla na molitvu za moju unuku i mene. Moja Helena je imala dve i po godine i pričala je svojim jezikom, ali ništa razumljivo, nije povezivala reči i nismo je mogli razumeti., svedoči Mitra u video-zapisu o čudu koje su doživele ona i njena unuka koja je, kako kaže, zahvaljujući tumanskim svetiteljima progovorila tek sa dve i po godine.

- Posle molitve slikala sam macu i poslala joj. Odmah zatim mi je ćerka poslala snimak na kome moja unuka govori: '' Maca mjau'', to su bile njene prve dve reči koje su bile povezane, od tog trenutka moja unuka je nastavila da tečno priča. Meni su se sva vrata posle molitve i posete manastiru koja su do tada bila nekako uvek stopirana jednostavno otvorila. Došla sam da se zahvalim Bogu, Svetom Zosimu i Jakovu - rekla je Mitra.

Slično iskustvo doživeli su Nataša Calić iz Zaječara i njen sinčić.

- Moj sin od godinu dana nije izgovarao ni jednu jedinu reč, bio je i izrazito malokrvan, hemoglobin mu je bio 64. U to vreme živeli smo u Sloveniji gde smo obišli sve lekare čak je bio i u bolnici i ništa, stanje je bilo isto. Ovde smo takođe vodili dete svim lekarima, ni oni nisu mogli da nam pomognu već su upisali da nam dete zaostaje u razvoju - veli mlada majka.

- Prošle godine smo došli u Tumane negde na leto i tada se desila neverovatna stvar. Za vreme molitve moj sin je u dvorištu manastira progovorio. Ja sam bila u šoku - nisam verovala da čujem reči svog sina.

Suprugu je tokom molitve kazao: ''Ajde kuci'' na bebi način, ali je rekao. Do ad baš nijednu reč nije izgovarao. Kada se završila molitva u autu smo počeli sa njim da pričamo, on je pričao sa nama, ali bebi rečima. Danas posle godinu dana mi smo ponovo došli na molitvu iz zahvalnosti Svetom Zosimu i Jakovu jer moj sin priča normalno i nije više malokrvan. Sada je zdravo dete i u kartonu je ispravljeno da dete više ne zaostaje u razvoju.

Tumane
foto: Facebook Printscreen/Dimitrije Plećević/Manastir Tumane

Čudo koje je doživela opisala je i Mira čija se ćerka čudesno izlečila od raka.

(Kurir.rs/Facebook/Foto: Facebook Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track