Najnovije vesti

Vučević: I zaposleni u školama su heroji teškog perioda epidemije, uprkos svemu uspeli su da organizuju nastavu
Foto: Grad Novi Sad

ZNAČAJNO PROŠIRENI KAPACITETI OŠ ''PRVA VOJVOĐANSKA BRIGADA''

Vučević: I zaposleni u školama su heroji teškog perioda epidemije, uprkos svemu uspeli su da organizuju nastavu

Srbija

Grad Novi Sad uložio je 65,5 miliona dinara u proširenje kapaciteta OŠ ''Prva vojvođanska brigada'' koja je bila projektovana za 900 đaka, a danas je pohađa 1500 učenika. Novi deo zgrade nalazi se iznad ravnog dela krova i tu je smešteno šest najsavremenije opremljenih kabineta za izvođenje nastave srpskog, engleskog i nemačkog jezika.

Školu je danas posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je izrazio zadovoljstvo što ponovo vidi đake u klupama, pa makar i u redukovanom broju.

- Pored zdravstvenih radnika i zaposleni u školama su heroji teškog perioda epidemije, a nadam se da se taj period bliži kraju. Uprkos veoma složenim uslovima, oni su uspeli da organizuju nastavu tako da đaci što manje trpe. Naravno da nije isto kada se od kuće prati nastava, ali situacija je tako diktirala. Ova škola je druga po broju đaka koji je je pohađaju. Nadam se da će sledeće školske godine svi đaci ponovo biti u klupama. Kada je reč o Novom naselju, plan je da se u postojećem dvorištu OŠ ''Miloš Crnjanski'' u saradnji sa Pokrajinom, izgradi potpuno novi objekat. Rebalansom budžeta izdvojen je novac za proširenje OŠ ''Vasa Stajić'' kao i Medicinske škole ''7. april'', jer je veliki pritisak na tu ustanovu. Razgovaramo i o planovima za Gimanziju ''Svetozar Marković'', a u Isidorinoj gimnaziji zajedno sa Pokrajinom, trenutno proširujemo sprat. U prethodnom periodu investirano je u škole ''Ivan Gundulić'', ''Petefi Šandor'' i ''Đura Daničić'', planiramo i da proširujemo kapacitete Predškolske ustanove, pre svega izgradnjom novih vrtića u Veterniku i u naseljima Adice i Sajlovo – istakao je gradonačelnik Vučević.

Direktor OŠ ''Prva vojvođanska brigada'' Oliver Stojanović zahvalio se gradonačelniku na tome što prepoznaje potrebe obrazovanja.

- Novi kabineti opremljeni su najmodernijom opremom. Poseduju projektor, laptop računar, televizor, interaktivnu tablu, belu tablu, tako da učenici imaju izvanredne uslove za rad – rekao je Stojanović i naglasio da je Grad pružio ogromnu podršku tokom epidemije, zahvaljujući čemu nastava nije bila ugrožena.

Novi Sad, 7. jun 2021. godine

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track