BRAVO NIŠLIJE! Prvi po broju mladih vakcinisanih, ko hoće vakcinu DOBIJA ULAZNICE ZA FESTIVALE I VAUČERE ZA TERETANU
Foto: Shutterstock

KURIR TELEVIZIJA

BRAVO NIŠLIJE! Prvi po broju mladih vakcinisanih, ko hoće vakcinu DOBIJA ULAZNICE ZA FESTIVALE I VAUČERE ZA TERETANU

Srbija -

Grad Niš je prvi po broju vakcinisanih mladih u Srbiji u odnosu na broj stanovnika, 22 odsto njih do 35 godina starosti, primilo je prvu dozu nekog od dostupnih cepiva.

Ova brojka u narednim danima bi mogla i da poraste, s obzirom na kampanju čiji je slogan "Vreme je za pravu normalnost", juče organizovanoj vakcinaciji niške omladine, koja će pored zaštite od opakog virusa i dostizanje kolektivnog imuniteta, dobiti i poklon ulaznice za kulturne manifestacije i vaučere za fitnes centar.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Jovan Milić, Kancelarija za mlade kaže da se na vakcinaciju odlučio i kako bi ukazao mladima da je neophodno da se odazovu imunizaciji kako bi pobedili koronavirus.

"Predstoje nam festivali kao što su Nišville, Exit, Niški susreti, studenstke razmene. Došlo je vreme da se vratimo u doba normalnosti i da živimo kao u ostatku sveta", naveo je Jovan, koji je vakcinisan kineskim Sinofarmom.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Niš je na prvom mestu i po broju prvih doza primljenih vakcina u odnosu na broj odraslih, punoletnih građana, taj procenat je 55 % , a od toga je 45% revakcinisanih.

Danijela Nešić iz Doma zdravlja Niš se nada da će do kraja juna biti kolektivno imunizovani.

Vakcinacija je u Oficirskom domu za starije od 15 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:46

UKC Niš izlazi iz non-kovid sistema

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track