POČINJE KUPANJE NA LAGATORU: Prvog dana nove kupališne sezone ULAZ SLOBODAN
Foto: T.Ilić

pripreme pri kraju

POČINJE KUPANJE NA LAGATORU: Prvog dana nove kupališne sezone ULAZ SLOBODAN

Srbija -

Na velikom i dečjem bazenu Ustanove za fizičku kulturu "Lagator" u toku su pripreme za predstojeću kupališnu sezonu koja će kao i prethodnih 13 godina zvanično biti otvorena na Dan grada 16. juna.

Prvog dana ulaz će biti besplatan. Izvesno je da kupalište drugu sezonu za redom dočekuje u uslovima pandemije, ali još nije poznato koliko će ona ove godine uticati na posetu i kakve će i koliko rigorozne biti epidemijske mere na snazi predstojećeg leta.

U UFК "Lagator" kažu da su radovi na zameni dotrajale keramike, pumpama i ostalim delovima kupališta urađeni blagovremeno i da će oba bazena spremno dočekati otvaranje, a hoće li toga dana biti i kupača zavisi od vremenskih prilika.

Prošle godine je bazen otvoren na vreme, ali je jun bio takav da su prvi posetioci zaplivali tek 26. juna. Dejan Dimitrijević, direktor UFК "Lagator" kaže da je prošle sezone rađeno u skladu sa epidemijskim merama i da je sezona protekla bez problema.

Osim redovne kontrole kvaliteta vode, koji je kao i ranije bio dobar, striktno su primenjivane sve naložene mere na suzbijanju i sprečavanju širenja kovida. Pored obavezne dezinfekcije ruku na ulasku za sve posetioce, tuširanja pre ulaska u bazene i prolaska kroz dezobarijere, primenjivane su i dodatne mere pa su svako veče mešavinom hlora i vode dodatno dezinfikovane površine na kupalištu i svi prilazi do oba bazena.

Prošloga leta bilo je oko 18.000 posetilaca, a kako ovde ističu u Loznicu su dolazili i kupači iz drugih gradova Srbije i bili veoma zadovoljni uslugom na lozničkom kupalištu. Od otvaranja lozničkog bazena zbog kovida prošloga leta prvi put nije bilo organizovane besplatne obuke za neplivače i stilove plivanja iako je bilo interesovanja. Na bazenu su nameravali da ih održe, ali je u julu pogoršana epidemijska situacija i sve je moralo biti otkazano.

U UFК "Lagator" se nadaju da će korona još popustiti i omogućiti da što više Lozničana, ali i gostiju sa strane provede leto na kupalištu. Ističu i da će cene ostati nepromenjene već treću sezonu tako da ulaz za decu do sedam godina ostaje besplatan, dnevna ulaznica je 180 dinara, sezonska za studente i učenike 3.000, a za odrasle 4.000 dinara.

Za Dan grada kupalište otvara kapije, a svi se nadaju da leto neće biti nestabilno pa će omogućiti svakodnevno kupanje i mnogo bolju posetu nego prve korona sezone.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja