ZABELELO SE U JUNU: Jak grad protutnjao srpskim selima, meštani ga kupili lopatama! FOTO
Foto: RINA

HAOS

ZABELELO SE U JUNU: Jak grad protutnjao srpskim selima, meštani ga kupili lopatama! FOTO

Srbija -

Stanovnike Srema danas je iznenadio grad koji je letnji dan obojio u belo, a grudvice grada još se nisu otopile kako se može videti na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod Srbije, izdao je danas hitno saopštenje o pogoršanju vremenskih uslova u narednih sat vremena.

Naime, na teritoriji Srema, kao i sremskog dela Beograda, odnosno, Novi Beograd, Zemun, Batajnica i okolna mesta, očekivala se prava kataklizmična promena vremena, koja se i desila, a za samo nekoliko minuta nevreme je pogodilo veći deo Srbije, a pogledajte kako je Srem izgledao nakon provale oblaka.

Podsetimo, u Beogradu je došlo do jake kiše i grmljavine usled čega je grad bio u potpunom kolapsu. Jako nevreme koje je zahvatilo celu Zapadnu Srbiju, nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj. Jaka kiša koja je se pretvorila u grad pogodila je sela Pranjani, Koštunići i Leušići.

grad
foto: RINA

"Nisam se nadao da nas ovako nevreme može pogoditi u junu mesecu, kiša je lila kao iz kabla. Ubrzo se pretvorila u grad koji je padao više od 15 minuta i time pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama, najviše na luku kog imamo u bašti, nisu pošteđene ni maline koje ionako neće biti u punom rodu zbog učestalih vremenskih nepogoda" kazao je za RINU Radoš Tomović meštanin sela Koštunići.

Inače, obilna kiša nije zaobišla ni Čačak, koja je u pojedinim mestima takođe bila praćena gradom, ali i jakom grmljavinom. Udar groma izazvao je kvar na električnoh mreži, pa je deo građana na određeno vreme ostao bez električne energije i napajanja internetom. Ekipe su izašle na teren i sanirale kvar, pa je situacija normalizovana.

Kurir.rs/RINA/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track