NOVA PODRŠKA PREDUZETNICIMA U RASINSKOM OKRUGU: Otvoren šalter za preduzetnike u Ćićevcu
Foto: Kurir/Ž.M.

besplatni saveti

NOVA PODRŠKA PREDUZETNICIMA U RASINSKOM OKRUGU: Otvoren šalter za preduzetnike u Ćićevcu

Srbija -

U opštini Ćićevac danas je otvoren Šalter za preduzetnike, gde svi predstavnici malog i srednjeg biznisa, kao i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogu da dobiju besplatan savet i informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu.

Ovo je treći po redu šalter namenjen razvoju preduzetništva u Rasinskom okrugu. Ranije su otvoreni u Trsteniku i Brusu.

Dejan Zrilić iz Sektora za razvoj preduzetništva Privredne komore Srbije istakao je da je cilj otvaranja šaltera pružanje podrške razvoju preduzetništva u Rasinskom okrugu i okolini.

- Želimo da ohrabrimo mlade ljude, one koje već imaju svoje kompanije i one koje žele da započnu poslovanje. Preko šaltera će u najkraćem roku moći da dobiju informacije i postojećim programima podrške, kreditnim linijama ili o potrebnim procedurama za započinjanje poslovanja - izjavio je Zrilić.

Ćićevac
foto: Kurir/Ž.M.

On je sa predsednicom opštine Ćićevac dr Mirjanom Krkić potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu, edukacijama, poslovnim susretima i svim aktivnostima koje mogu da doprinesu regionalnom razvoju privrede.

- Jedna opština je jaka koliko i privreda te opštine. Otvaranjem šaltera, naša opština, iako mala, prepoznata je kao opština sa velikim brojem privrednika i preduzetnika. Nadam se da će upravo to mesto biti jedan od pokretača bolje ekonomske razvijenosti naše opštine, a da će ga preduzetnici prepoznati kao deo svog poslovnog sistema koji se nalazi u prostorijama Opštine Ćićevac - istakla je dr Krkić.

Preduzetnicima se obratila i Maja Marković, direktor PKS RPK Kruševac:

-Ovo je treći šalter u Rasinskom okrugu namenjen malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima kao vid podrške preduzetništvu i celokupnom razvoju domaće privrede. Na teritoriji opštine Ćićevac posluju 382 privredna subjekta, registrovano je 306 preduzetnika i 76 privrednih društava. Šalter za preduzetnike još jedan stepenik više u već dobroj saradnji između opštine Ćićevac, privrednika i komorskog sistema Srbije, istakla je direktorka Marković.

Šalteri za preduzetnike otvoreni su u 11 beogradskih opština, zatim Brusu, Bujanovcu, Kuli, Somboru, Odžacima i Trsteniku.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track