KORONA SE SMIRUJE U LOZNICI: Sve manje pregleda i pozitivnih osoba
Foto: T. Ilić

kovid19

KORONA SE SMIRUJE U LOZNICI: Sve manje pregleda i pozitivnih osoba

Srbija -

Korona virus je izgleda spustio loptu u lozničkom kraju, a da li je to definitivno, ili je uzeo predah pokazaće naredni dani. Trenutno je situacija ohrabrujuća sudeći prema podacima iz zajedničkog izvštaja Opšte bolnice Loznica i Doma zdravlja "Dr MilenkoMarin".

U utorak su u Trijažnom centru pregledana trideset tri pacijenta, od kojih se njih devet javilo na prvi pregled zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid, a sedam je upućeno infektologu. U ambulanti Infektivnog odeljenja bila su dvadeset i tri pacijenta, a za njih sedam je to bio prvi dolazak lekaru zbog mogućeg kovida,dok su na 23 rengenska snimka pluća otkrivene četiri pneumonije. Na bolničkom lečenju nalazi se osamnaest kovid pacijenata, jedan manje nego juče, preminulih nema kao ni osoba na veštačkoj ventilaciji.

Dobra vest je i da među zaposlenima u lozničkoj bolnici nema pozitivnih na koronu. Koronavirus je čini se na izdisaju u Mačvanskom okrugu u kome su juče (15.6) potvrđena samo dva pozitivna uzorka na kovid-19, dva manje nego dan pre. Od osam lokalnih samouprava samo su po jednog novozaraženog imali Loznica i Bogatić dok u ostale kovid nije svraćao. Obolelih je u okrugu 93, četiri manje nego u ponedeljak.

Najviše ih ima Loznica (38), slede Šabac (25) i Bogatić (14) dok ih je u Krupnju devet, Ljuboviji tri, Malom Zvorniku dva i po jedan u Koceljevi i Vladimircima.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track