SJAJNA VEST IZ KRALJEVA: Hitna pomoć bogatija za još jedan reanomobil
Foto: Kurir.rs/J.S.

vrednost procenjena na oko 50.000 evra

SJAJNA VEST IZ KRALJEVA: Hitna pomoć bogatija za još jedan reanomobil

Srbija -

Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Kraljevo“ od četvrtka je bogatija za još jedno sanitetsko vozilo, koje je pre nekoliko dana Njegova ekselencija ambasador SAD Entoni Godfri uručio ministru zdravlja Republike Srbije Zlatiboru Lončaru.

Hitna pomoć, Ambulantno Vozilo
foto: Kurir.rs/J.S.

Po rečima dr Olivere Kurćubić, v.d. načelnice kraljevačke Hitne pomoći, radi se o najsavremenijem reanomobilu čija je vrednost procenjena na oko 50.000 evra.

- Od šest sanitetskih vozila, koja su stigla u Srbiju, jedno vozilo obogatilo je naš vozni park. Oprema koja se nalazi u njima predstavlja veliko olakšanje za nas koji se bavimo urgentnom medicinom. Ovo je drugo vozilo koje smo dobili kao donaciju, a očekujemo još jedno - poklon ambasade Japana, kaže dr Kurćubić.

Hitna pomoć, Ambulantno Vozilo
foto: Kurir.rs/J.S.

Savremeni reanomobil koji je stigao u Kraljevo opremljen je nosilima, defibrilatorom, aspiratorom, kardiloškom stolicom, pneumatskim udlagama, kao i okovratnicima.

Prvih šest pristiglih vozila, osim Doma zdravlja u Kraljevu koristiće i domovi zdravlja u Bogatiću, Vranju i Svrljigu, kao i Opšta bolnica u Jagodini i Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja.

Zajednički projekat SAD i UNDP vredan je milion dolara, a u Srbiju treba da bude dopremljeno još pet vozila.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track