PČINJSKI OKRUG BEZ POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: U Vranju uspešna masovna imunizacija, do sada dato 58.691 doza vakcine
Foto: Printscreen/RTS

epidemija kovid19

PČINJSKI OKRUG BEZ POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: U Vranju uspešna masovna imunizacija, do sada dato 58.691 doza vakcine

Srbija -

U Vranju je u okviru masovne imunizacije stanovništva dosad data 58.691 doza vakcina, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u tom gradu.

Od tog broja 26.780 je građana Republike Srbije vakcinisanih prvom dozom i 24.818 drugom dozom.

Na vakcinalnim punktovima u Vranju vakcinisano je i 7.088 građana Republike Severne Makedonije i 5 građana Bosne i Hercegovine.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje samo u toku jučerašnjeg dana u okviru masovne imunizacije stanovništva , ukupan broj datih vakcina je 719. Broj vakcinisanih Makedonaca u sredu je bio 365.

Pčinjski okrug bez pozitivnih na kovid 19

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju na kovid 19 testirano je 180 uzoraka iz Pčinjskog okruga. Nijedan od uzoraka nije pozitivan na korona virus.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 38 pregleda, od čega 20 prvih. Uzorkovana je krv kod 25 pacijenata i sačinjeno 13 RTG pluća. Urađena su 3 PCR i 28 antigenskih testova, nije bilo pozitivnih na korona virus.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je šest pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i imaju bronhopneumoniju.

Na kiseoniku je šest pacijenata. Nije bilo prijema, a otpuštena su dva pacijenta. Trenutno je u kovid bolnici ZC Vranje 70 slobodnih postelja.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track