Novosadski odbor SNS: Preispitati koaliciju sa SPS

Poziv Aleksandru Vučiću

Novosadski odbor SNS: Preispitati koaliciju sa SPS

Srbija -
Predsednik novosadskog odbora SNS Miloš Vučević pozvao stranačkog lidera Aleksandra Vučića da preispita koalicioni sporazum sa SPS, jer ova stranka još nije formirala vlast sa naprednjacima na lokalnom nivou u više gradova Srbije

NOVI SAD - Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević pozvao je danas stranačkog lidera Aleksandra Vučića da preispita koalicioni sporazum sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) jer SPS još nije formirao vlast sa naprednjacima na lokalnom nivou u više gradova Srbije.

"Tražimo da Glavni odbor SNS ponovo glasa o koaliciji sa SPS pa makar cena toga bili i novi izbori kojih se mi ne plašimo", rekao je Vučević na konferenciji za novinare.

On je naveo da Aleksandar Vučić ima podršku novosadskog odbora SNS, ali je dodao da lider naprednjaka ne sme da pristane na to da SPS ponižava SNS.

Prema njegovim rečima, koalicioni sporazum socijalista i naprednjaka podrazumeva formiranje vlasti na republičkom nivou, ali i na svim drugim nivoima.

Vučević je ocenio da je nedopustivo da SPS u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Somboru, Leskovcu i drugim gradovima još nije napravila koaliciju sa SNS iako za to, kako je naveo, postoje svi uslovi.

"Ne može se sedeti na dve stolice, ne može se ponižavati SNS.

Socijalisti su recimo u Beogradu dobili tri puta manje glasova od nas, a danas drže u glavnom gradu 30 odsto preduzeća", rekao je Vučević.

On je naveo da SPS u Novom Sadu postavlja naprednjacima čudne uslove za formiranje nove skupštinske većine nudeći kao još jednog koalicionog partnera stranku sa kojom naprednjaci nisu u koaliciji na republičkom nivou.

Vučević nije precizirao o kojoj stranci je reč navodeći da nisu ni Demokratska stranka Srbije, ni Dveri.

Vladajuću koaliciju u Novom Sadu čine Demokratska stranka, SPS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track