VIDOVDANSKI DANI U KRUŠEVCU: Predsednik Srbije položiće cveće na Spomenik kosovskim junacima
Foto: Ž. M.

veliki jubilej

VIDOVDANSKI DANI U KRUŠEVCU: Predsednik Srbije položiće cveće na Spomenik kosovskim junacima

Srbija -

Grad Kruševac obeležava veliki jubilej, 650 godina stare srpske srednjevekovne prestonice Cara Lazara.

Tim povodom obezbeđeni su brojni programski sadržaji u svim sferama društvenog i političkog života. Očekuje se dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija, kao i održavanje sednice Vlade na Vidovdan.

Kao i svake godine, u predvečerje Vidovdana, 27. juna, u crkvi Lazarici će početi bdenje, a biće održana i Svečana akademija u Kruševačkom pozorištu. Sutradan, u 7 i 30 sati započeće Sveta arhijerejska liturgija, a zatim litija do Spomenika kosovskim junacima i pomen njima u čast.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće cveće na Spomenik kosovskim junacima, a zatim sledi sednica Vlade Srbije u svečanoj sali Skupštine Grada. Na Vidovdan će biti svečano otvoren rekonstruisani Trg kosovskih junaka, a zatim će na Starom aerodromu biti otkriven Spomenik Knezu Lazaru, delo Borisa Stajkovca iz Beograda.

Svečana sednica Skupštine grada biće održana u 18 i 30 u holu centralnog gradskog zdanja, a na platou ispred Kuće Simića, sa početkom u 21 sat, biće izvedena prva srpska opera „Na uranku“ Stanislava Biničkog, rođenog u Jasici, pored Kruševca.

U toku ovog meseca održavaju se brojni programi u organizaciji kulturnih i javnih ustanova, institucija i društenih orgnizacija u svim oblastima društvenog života.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track