02:13

POČELA SEZONA KUPANJA NA ADI CIGANLIJI

KURIR TELEVIZIJA

POČELA SEZONA KUPANJA: Na Adi Ciganliji sve organizovano za bezbedno plivanje, bazeni u Čačku otvoreni HUMANITARNOM AKCIJOM

Srbija -

Sezona kupanja zvanično je počela danas u većini gradova u Srbiji, a Kurir televizija obišla je beogradsko more Adu Ciganliju i čačanske bazene na kojima već ima prvih posetilaca.

Kupanje na Adi Ciganliji ograničeno je na period od 10 do 19 sati, za bezbednost e biti zaduženo obezbeđenje, tri ekipe Hitne pomoći će takođe dežurati, kao i patrole Komunalne milicije.

Šef spasilačke službe Miodrag Jojić kaže za Kurir televiziju da je današnji dan desetu godinu zaredom Ada osvanula sa plavom zastavicom, kao najvećeg priznanja za sveobuhvatan kvalitet kupališta.

1 / 1 Foto: Dragana Udovičić

"Odziv je onakav kakav i očekujemo svake godine, zaista imamo mnogo posetilaca. Za bezbedno kupanje na Savskom jezeru moraju da ispoštuju pravila ponašanja, dolazak u okviru radnog vremena, boravak u bovama obeleženim zonama, da ne pokušavaju da preplivaju jezero i da na ulaze u vodu pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci", upozorio je Jojić i roditeljima dao savet da vode računa o deci i da ih ne gube iz vida.

01:46

Otvorena sezona na čačanskim bazenima, umesto karte KUTIJA ZA POMOĆ bolesnoj Nini

U Čačku su posle prošlogodišnje korona-pauze u kupanju na Moravi i bazenima takođe stigli prvi plivači.

Direktor Sporstkog centra Mladost Miloš Stevanić rekao je da su kapije bazena otvorene od 8.30 do 20 sati, da su prisutne spasilačke, medicinska, redarska službe i služba obezbeđenja.

Inače, kupališna sezona otvorena je humanitarnom akcijom kako bi se pomoglo devetogodišnjoj sugrađanki Nini Perišić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:28

POČELA KUPALIŠNA SEZONA U BEOGRADU: Dr Srđan Matović o bezbednosti na bazenima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track