KORONA VIRUS U RASINSKOM OKRUGU: Situacija stabilna, registrovana još 4 slučaja zaraze
Foto: Printscreen/RTS

kovid19

KORONA VIRUS U RASINSKOM OKRUGU: Situacija stabilna, registrovana još 4 slučaja zaraze

Srbija -

U Rasinskom okrugu kovid situacija je stabilna u dužem vremenskom periodu. U proteklim danima bio je evidentiran po neki novi bolesnik, a u poslednja 24 časa registrovana su četiri nova slučaja zaraze virusom Kovid 19.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu u poslednjih pet dana nije bilo novih hospitalizacija, a u Kovid bolnici u Parunovcu na lečenju je 43 pacijenta, sedmoro manje u odnosu na prethodni dan.

Prema najnovijoj informaciji kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, u Kruševcu su upisana četiri nova slučaja oboljevanja od ove planetarne pošasti, a u ostalim opštinama Rasinskog okruga nema novih inficiranih lica.

U Kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 43 pacijenta, dvoje je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i u jako teškom su stanju, a umrla su još dva pacijenta sa dijagnozom korone virusa. U Rasinskom okrugu je, od početka epidemije opasni virus potvrđen kod 21.305 lica, izlečeno je 20.565, a preminulo je 715 osoba.

Masovna imunizacija građana u Rasinskom okrugu odvija se u Hali sportova u Kruševcu i u 25 seoskih ambulanti, kao i u svim opštinskim domovima zdravlja. Dom zdravlja Kruševac organizovao je juče masovnu imunizaciju građana, na Trgu mladih i u marketu DIS, a danas ispred Šoping parka i Tržnog centra Roda, Sinofarm i Fajzer vakcinama. U Okrugu do sada je vakcinisano 74.957 građana i građanki, odnosno 45,2 odsto a revakcinisano 69.007 osoba, odnosno 40,7 odsto.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track