KURIR TELEVIZIJA

DVORIŠTA OKO FABRIKE "SLOBODA" POD GELERIMA I MINAMA! Meštani i školarci u strahu, mesec dana hodaju po MINSKOM POLJU

Srbija -

Meštani sela Pridvorica koji žive neposredno pored kruga vojne fabirke "Sloboda" u Čačku u strahu su jer su na njihova dvorišta geleri padali kao kiša, a pojedini delovi projektila stoje nazaštićeni u gajbama pored puta.

Gotovo da nema domaćinstva gde se ne mogu videti zabrane prilaska zbog opasnosti od mina, a najstrašnije je što tuda svakodnevno prolaze deca na putu za školu i ljudi koji odlaze na posao.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Starosedelac Milomir Vulović živi neposredno pored kruga vojne fabrike, na samo stotinjak metara od bivše barutane. Njegovo domaćinstvo je zasuto granatama, i kaže da već mesec dana hoda po minskom polju.

"Granate su padale svuda, u jednom trenutku kao da je padao grad. Svi su oko kuća nailazili na projektile, a i u upozoravaju nas da ne idemo u livadu, u voćnjak, u ječam ne sme da se uđe", kaže deda Milomir.

Inače, demineri su primetni na području oko "Slobode", rade svoj posao kako bi meštanima obezbedili što bolje funkcionisanje i što sigurnije uslove za obavljanje svakodnevnih obaveza.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:20

KURIR TELEVIZIJA SA RADNICIMA ČAČAK SLOBODA: Oko 1.700 radnika vraćeno u fabriku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track