KOVID BILANS U RASINSKOM OKRUGU: Nema ni novozaraženih, ni pacijenata na bolničkom lečenju
Foto: Ž. M.

korona jenjava

KOVID BILANS U RASINSKOM OKRUGU: Nema ni novozaraženih, ni pacijenata na bolničkom lečenju

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu je u fazi stabilnosti više od mesec dana. Proteklih dana i nedelja bilo je po nekoliko novoinficiranih lica na dnevnom nivou, a stalnio se smanjivao broj hospitalizacija.

Prema najnovijoj informaciji Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, na području Rasinskog okruga, za prethodna 24 časa, nema novozaraženih virusom Kovid 19, niti novih hospitalizacija na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice. Od 53.570 uzoraka od početka epidemije, pod medicinskim nadzorom je bilo 46.025, pozitivnih slučajeva 21.308, a izlečeno je 20.563 lica.

Od posledica korona virusa do sada je preminulo 478 muškaraca i 237 žena. Korona je definitivno savladana u osnivnim i srednjim školama, u kojimna je bilo 478 obolelih učenika i 121 prosvetni radnik.

Proces masovne imunizacije stanovništva u Rasinskom okrugu je vrlo uspešno organizovan i dalje se odvija po utvrđenoj organizaciji i dinamici u Hali sportova u Kruševcu, opštinskim domovima zdravlja i u seoskim ambulantama. Do sada je u Rasinskom okrugu vakcinisano 75.177 osoba, revakcinisana 71.362, u Kruševcu je prvu dozu vakcine primilo 44.641 lice, a drugu dozu 41.954.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track