SVEČANA AKADEMIJA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Dodeljene zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojedincima
Foto: Gradska uprava Kruševca

NA VIDOVDAN

SVEČANA AKADEMIJA U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Dodeljene zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojedincima

Srbija -

Povodom Vidovdana i velikog jubileja - 650 godina od osnivanja Kruševca, kao srpske srednjevekovne prestonice, u Kruševačkom pozorištu je održana svečana akademija, na kojoj su dodeljene Zahvalnice pojedincima i kolektivima, za izuzetan doprinos razvoju Grada.

Svečana akademija otpočela je specifičnom video storijom iz prošlih vremena, ali i scenskim oživljavanjem aktuelnog trenutka, za šta kreativni scenario potpisuje Kruševačko pozorište.

Kruševac, Svečana akademija
foto: Gradska uprava Kruševca

Svečanu akademiju je otvorila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, a besedu je održao Njegovo preosveštenstvo episkop kruševački, Gospodin dr David Perović. On je u nadahnutom govoru podsetio na slavni životopis slavnog Kneza Lazara i visoke moralne obaveze koje kao njegovi naslednici moramo slediti.

U godini velikog jubileja, ustanovljena su posebna gradska priznanja – Zahvalnice, kojima se Kruševac simbolično zahvaljuje za sve zasluge koje su pojedinci, ustanove i preduzeća ugradili u razvoj grada. Ova Odluka doneta je na poslednjoj sednici Skupštine.

Zahvalnice je uručio i čestitao dobitnicima, predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje jubileja Bratislav Gašić. Dodeljene su ukupno 102 zahvalnice. Dobitnik ovog specijalnog priznanja je i gradonačelnik Jasmina Palurović.

Kruševac, Svečana akademija
foto: Gradska uprava Kruševca

Predsedniku Odbora Bratislavu Gašiću, priznanje je uručio član Gradskog veća Miloš Nenezić.

Gašić se takođe zahvalio u ime svih dobitnika, naglasivši sve što ga je motivisalo i inspirisalo da vredno i požrtvovano radi za svoj grad, od čega posebno treba izdvojiti – ljubav prema Kruševcu.

Bratislav Gašić od sinoć je dobitnik još jednog priznanja, Ordena Aleksandra Nevskog, koje mu je uručio predstavnik delegacije Lipecka (Rusija), Evgenij Čunosov. On mu je poželeo da i dalje nesebično radi za svoj grad – Kruševac i državu Srbiju.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track