TRIČKOVIĆ NA OBELEŽAVANJU 108. GODIŠNJICE BREGALNIČKE BITKE: Odata pošta Srbine poginulim na tlu Severne Makedonije
Foto: Kurir/T.S.

u Štipu

TRIČKOVIĆ NA OBELEŽAVANJU 108. GODIŠNJICE BREGALNIČKE BITKE: Odata pošta Srbine poginulim na tlu Severne Makedonije

Srbija -

Predsednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković odao je poštu poginulim Srbima na tlu Makedonije u Balkanskim i svetskim ratovima u Štipu. Tričković je prisustvovao obeležavanju 108. godišnjica Bregalničke bitke.

U Štipu je u utorak obeležena 108. godišnjica Bregalničke bitke, vođene u okviru Drugog balkanskog rata. Kraj spomen ploče odata je počast i održan pomen stradalim srpskim ratnicima na tlu Makedonije u Balkanskim i svetskim ratovima. U ime grada Vranja poštu poginulim Srbima odao je predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Skupu su prisustvovali i ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji, Nevena Jovanović i vojni ataše za odbranu potpukovnik Vujica Vukobratov.

Predsednik Tričković susreo se i sa gradonačelnikom Štipa, dr Saškom Nikolovim koji je, između ostalog, izrazio zahvalnost Srbiji i Vranju zbog imunizacije državljana Severne Makedonije. Razgovaralo se i o nastavku saradnje između dva grada.

Udruženje za zaštitu i očuvanje srpskih spomenika u Makedoniji u saradnji sa ambasadom Republike Srbije u Skoplju i lokalnom samoupravom organizovalo je komemorativni skup u Štipu.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja