VELIKI POŽAR KOD SUBOTICE: Gori Radanovačka šuma, plamen sa zapaljenog sena prešao na rastinje POVREĐEN TRAKTORISTA
Foto: Subotica.com

UŽAS

VELIKI POŽAR KOD SUBOTICE: Gori Radanovačka šuma, plamen sa zapaljenog sena prešao na rastinje POVREĐEN TRAKTORISTA

Srbija -

Veliki požar koji je danas izbio u Radanovačkoj šumi, nedaleko od Tresetišta u Subotici i napravio štetu na površini oko 20 hektara, velikim naporima svih raspoloživih vatrogasnih jedinica, lokalizovan je oko 19.30 časova.

požar
foto: Subotica.com

Prema nezvaničnim informacijama, jedna osoba je u požaru zadobila opekotine donjih ekstremiteta i hitno prevezena u Urgentno odeljenje subotičke opšte bolnice. Povređena osoba je traktorista čija prikolica se zapalila.

Vatrogasci su se izborile sa nepristupačnim terenom i požarom koji se velikom brzinom, uz pomoć vetra koji često menja pravac, proširio sa rastinja na šumu.

Kako se nezvanično saznaje sa lica mesta požar je započeo kada se zapalilo seno na traktoru u šumi, koje je vrlo brzo zahvatilo suvo rastinje, a uz pomoć vetra nastavilo dalje. Vatrogascima je pristup otežavao izuzetno nepristupačan teren, ali šumari koji dobro poznaju teren bili su vrlo angažovani da pomognu.

požar
foto: Subotica.com

Gust crni dim u Radanovačkoj šumi, nedaleko od Tresetišta, video se kako sa Palića tako i iz grada, što je uznemirilo građane.

U suzbijanju vatrene stihije pomogli su šumari, lokalno stanovništvo i brigada iz Bačke Topole.

(Kurir.rs/subotica.com/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track