TREĆI DAN BEZ UPALA PLUĆA: Sve blaže slike pacijenata u Loznici
Foto: Kurir/T.I.

7 na lečenju u kovid odeljenjima

TREĆI DAN BEZ UPALA PLUĆA: Sve blaže slike pacijenata u Loznici

Srbija -

Služba za radiološku dijagnostiku poslednja tri dana uradila je ukupno 37 snimaka pluća i nije otkrila nijednu novu pneumoniju. Prema zajedničkom izveštaju Opšte bolnice Loznica i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ juče je bilo 12 snimanja i nije bilo novih upala pluća.

U Trijažnom centru za febrilna stanja i respiratorne infekcije u sredu je pregledano 27 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, njih 13 se javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Šest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu, gde je ukupno pregledano 13 osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid od kojih osam ranije nije dolazilo iz tog razloga.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi sedam kovid pacijenata, dva više nego u sredu, odnosno četiri više nego u ponedeljak što je potvrda da virus još vreba i da nije kapitulirao. U Domu zdravlja sve službe funkcionišu po ustaljenom režimu rada uz sve preporučene epidemijske mere, a Trijažni punkt, odnosno kovid ambulanta službe Opšte medicine radi svakodnevno od 7 do 20 časova, i predviđena je za prijem svih osoba koje imaju povišenu temperaturu i respiratorne tegobe koji mogu ukazivati na znake virusne infekcije.

Situacija u Mačvanskom okrugu je poslednjih dana gotovo nepromenjena sa sitnijim oscilacijama. Tokom jučerašnjeg dana su, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, potvrđena tri pozitivna uzorka na kovid-19, po jedan u Loznici, Šapcu i Vladimircima. Obolelih je trenutno 24, jedno više nego dan pre, a najviše ih imaju Krupanj i Šabac po sedam, Loznica pet, Vladimirci tri i Mali Zvornik dva. Od korone niko ne boluje u Bogatiću, Koceljevi i Ljuboviji. Virus se jeste primirio, ali nije nestao iako se poslednjih dana prema ponašanju velike većine građana ne bi moglo naslutiti da uopšte postoji neka epidemijska opasnost.

Ulice i kafići su prepuni, maske se izričito traže samo u nekim trgovinama i na sceni je veliko opuštanje.

Hoće li to virus, ponovo, iskoristiti videćemo narednih dana.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track