POŠTOVANJE I PRIZNANJE ZA VELIKOG UMETNIKA: Gitarista Nenad Stefanović Japanac dobio mural u Kruševcu
Foto: Kurir/Ž.M.

preminuo početkom ove godine

POŠTOVANJE I PRIZNANJE ZA VELIKOG UMETNIKA: Gitarista Nenad Stefanović Japanac dobio mural u Kruševcu

Srbija -

Nenad Stefanović Japanac, nekadašnji basista Bajage i Instruktora, grupe Piloti i drugih pop i rok sastava, dobio je veliko priznanje svojih sugrađana – mural u centru Kruševca.

Čuveni Japanac preminuo je početkom ove godine, a povodom polugodišnjeg pomena ovom izuzetnom čoveku i velikom umetniku Milan Milosavljević Deroks je naslikao mural na stambenoj zgradi na uglu Sinđelićeve i Karadžićeve ulice.

Nenad Stefanovića Japanac bio je jedan od najboljih bas gitarista ikada na ovim, ali i na znatno širim prostorima. Njegova najbolja ostvarenja povezuju se sa Oliverom Mandićem i njihovom saradnjom na nekoliko albuma. Neša je svirao na albumima Bajage i instruktora - ‘Sa druge strane jastuka’, ‘Prodavnica tajni’, ‘Muzika na struju’ i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem muzičkih legendi – Bijelim dugmetom, kao i sa narodnjacima, poput Harisa Džinovića.

Nenad Stefanović rođen je 1959. godine u Kruševcu. Bio je član Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike od 1976. godine. Imao je status slobodnog umetnika, bio je član SOKOJ-a, sa prijavljenih i zaštićenih oko 200 radova kao autor i aranžer.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja