VODU TROŠITI NAMENSKI I RACIONALNO: Naredba Opštinskog veća Malog Zvornika
Foto: Kurir/T.I.

TEŠKA SITUACIJA

VODU TROŠITI NAMENSKI I RACIONALNO: Naredba Opštinskog veća Malog Zvornika

Srbija -

Opštinsko veće malozvorničke opštine na današnjoj sednici donelo je naredbu da se pijaća voda koristiti racionalno i u skladu sa njenom namenom. Ova odluka doneta je, kako je pojašnjeno, zbog sprečavanja ozbiljnih poremećaja u snabdevanju vodom za piće na teritoriji opštine Mali Zvornik, izazvanih prekomernom potrošnjom i njenim nenamenskim korišćenjem.

Donetom naredbom zabranjuje se korišćenje pijaće vode za punjenje privatnih bazena za kupanje, zalivanje travnjaka, pranje automobila i tepiha i pečenje rakije. Prema građanima koji ne poštuju ovu naredbu preduzeće se mere predviđene Zakonom o komunalnim delatnostima i Odlukom o vodovodu i kanalizaciji opštine Mali Zvornik. JKP ‘’Drina“ Mali Zvornik i upravljači seoskih vodovoda u slučaju povećanog rizika od ugrožavanja vodovodne infrastrukture izazvane prekomernom potrošnjom dužni su da preduzmu propisane mere uključujući i ograničenje potrošnje kao i uskraćivanje komunalne usluge korisnicima koji nenamenski troše pijaću vodu. Korisnici vodovoda o tome će biti blagovremeno obavešteni. Doneta naredba, trajaće do prvog oktobra, stoji na kraju saopštenja objavljenog na opštinskom sajtu.

Inače, Odlukom o vodovodu i kanalizaciji opštine Mali Zvornik predviđeno je da će JKP ‘’Drina“ privremeno ili trajno isključiti korisnike sa vodovodne mreže kada potrošač krši propise i naredbu o štednji vode dok štednja traje.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track