Najnovije vesti

RADNICI ČAČANSKE SLOBODE VRAĆAJU SE NA POSAO NAKON PRINUDNOG ODMORA: Prvi put nakon eksplozija nastavlja se proizvodnja u pogonima
Foto: RINA

kraj prinudnog odmora

RADNICI ČAČANSKE SLOBODE VRAĆAJU SE NA POSAO NAKON PRINUDNOG ODMORA: Prvi put nakon eksplozija nastavlja se proizvodnja u pogonima

Srbija

Mesec dana nakon dva akcidenta koja su se dogodila u vojnoj kompaniji Sloboda u Čačku svih 2000 zaposlenih od danas su se vratili na svoja radna mesta, a među njima je i 410 radnika u pogonima pirotehnike.

- Nakon što su demineri iz Remontno tehničkog zavoda očistili i bezbedili teren, stekli su se uslovi da proizvodnja ponovo počne. Demineri su deo ubojitih sredstava dislocirali na sigurno, a i dalje se čisti teren, kako u krugu, tako i u bližoj okolini Slobode, pa bih apelovao na građane koji žive u blizini kompanije da budu oprezni i ne obrađuju svoja polja bez preke potrebe - izjavio je Draško Milovanković predsednik Sindikata radnika vojne fabrike Sloboda.

Radnici, fabrika Sloboda
foto: RINA

On je dodao da su akcidenti kao i zaustavljanje proizvodnje u Slobodi predstavljali veliki stres i za radnike.

- Pojedini su bili uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor - istakao je Milovanković.

Radnici, fabrika Sloboda
foto: RINA

Kompaniju Sloboda u junu su potresle dve snažne detonacije, kada je prvo stradao magacin gotove robe, a potom i barutana. Tom prilikom naneta je ogromna materijalna šteta ovom preduzeću, ali i objektima u neposrednoj blizini. Ljudskih žrtava nije bilo, a lakše su povređena tri radnika.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja