02:29

SREDNJEVEKOVNI VITEZOVI NA TVRĐAVI U NIŠU: Manifestacija koja je oduševila sve građane

KURIR TELEVIZIJA

SREDNJEVEKOVNI VITEZOVI NA TVRĐAVI U NIŠU: Manifestacija koja je oduševila sve građane

Srbija -

Prethodna dva dana Niška tvrđava bila je u rukama srednjevekovnih vitezova gde je održan 5. Viteški festival “Zaštitnici tvrđave” u organizaciji viteške družine “Zmajeva griva”. Viteške borbe, srednjevekovna pijaca, takmičenje u ispijanju piva, jahanje konja i streličarstvo bili su samo deo ovog festivala.

Niška viteška družina „Zmajeva griva“ osmislila je zanimljiv program i postavku za sve generacije kako bi podsetili na deo naše istorije i pokazali kako vitezu oklop, šlem, mač i konj nisu značili samo zaštitu i snagu, već ponos, hrabrost, čast, ljubav i čestitost.

Vitezovi, Niš, Niška Tvrđava
foto: Kurir televizija

Svi posetioci oduševljeni su ovom manifestacijom, a vitezovima na ovoj tempreaturi pod oklopima nije ni malo lako.

Kako kažu temperatura ispod oklopa nimalo nije prijatna, uz pomoć specijalnih senzora dokazano je da je dvostruko veća od spoljasnje.

Posetioci festivala mogli su da se obuku kao vitezovi, oprobaju u streličarstvu, viteškim igrama, jahanju, prošetaju viteškim selom kao i da učestvuju u takmičenju u ispijanju piva.

Inače, Svu vitešku opremu, oklope i šatore u Srbiji ručno izrađuju članovi viteskih druzina na način koji se nije menjao vekovima.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track