14 oktobar: Protest zbog neoverenih knjižica

Kruševac

14 oktobar: Protest zbog neoverenih knjižica

Srbija -
Prošle nedelje zaposleni su blokirali put Kruševac - Jasika tražeći isplatu zaostalih zarada

KRUŠEVAC - Zaposleni u Industriji mašina i komponenti “14.oktobar” u Kruševcu održali su protest ispred kruševačke filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, zbog neoverenih zdravstvenih knjižica, nakon što su prošle nedelje blokirali put Kruševac - Jasika tražeći isplatu zaostalih zarada.

Predsednik samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović je istakao da su zaposleni želeli da na ovaj način ukažu na problem i dodao da za sada nema najava da će se ovo pitanje rešiti.

“Danas smo razgovarali sa direktorom filijale RFZO u Kruševcu, Tomislavom Tomićem koji nam je rekao da je obavestio fond o našem problemu, ali mi još ne znamo da li će nam i kada knjižice biti overene", kazao je Velimirović.

Prethodnih dana zaposleni u IMK blokirali su svakodnevno po 45 minuta put Kruševac - Jasika, zahtevajući smenu rukovodstva i razgovor sa predstavnicima Ministarstva finansija i privrede.

Blokadu puta organizovali su predstavnici oba reprezentativna sindikata, samostalnog i sindikata “Nezavisnost”, ukazujući da zarade kasne osam meseci, kao i da je poslednja novembarska zarada iz 2011. podeljena u osam rata.

Oni su u petak razgovarali sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem koji im je obećao, kako je kazao predsednik sindikata, da će kontaktirati predstavnike Vlade Srbije, kao i Ministarstvo zdravlja, zbog neoverenih zdravstenih knjižica.

Prema rečima Velimirovića, iako su dobili obećanje od gradonačelnika, zaposleni su i danas nastavili proteste koji će eventualno biti intenizvirani, ukoliko se uskoro ne reše problemi u 14. oktobru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track