U Ribarskoj banji krcato

U Ribarskoj banji krcato

Srbija -
Ulaganja od 12 milona evra u Ribarsku banju kod Kruševca obezedila adekvatne uslove za goste i rekordnu posećenost

KRUŠEVAC - Ribarska banja kod Kruševca ovog leta beleži rekordnu posećenost i zaradu. Velika ulaganja u proteklih nekoliko godina - uglavnom sopstvenih sredstava u infrastrukturu i izgradnju spa centra - pokazala su se opravdanim. Interesovanje gostiju premašuje kapacitete rehabilitacionog centra, što utiče i na ubrzan razvoj seoskog turizma.

U banji podno Jastrepca, gde se oduvek u medicinske svrhe koristila topla sumporasta voda, do smeštaja se ovog leta teško dolazi. Svi kapaciteti rezervisani su mesecima unapred.

"Velika su ulaganja u banji bila u zadnjih šest, sedam godina, preko 12 miliona evra da bi obezbedili adekvatne uslove za naše goste. Verovatno je to doprinelo ovoliko velikoj poseti", kaže za RTS Branislav Katančević, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja.

Tipično banjsko lečilište poslednjih godina postalo je atraktivna turistička destinacija u kojoj dnevno tokom leta boravi i do 2.000 gostiju. Mesta nema ni u privatnom smeštaju.

"Seoski turizam je na veoma visokom nivou, u velikom porastu što je za okolinu i sve naše seljake jako dobro, jako povoljno, kaže Slavoljub Stojanović iz sela Ribariće.

Pored domaćih gostiju nije zanemarljiv ni broj stranih turista. Njih je oko 12 procenata.

"Došao sam u Srbiju kod prijatelja. Drugi put sam u banji za samo pet dana. Zaista je pravo uživanje", kaže jedan Francuz.

"Mi smo boravili u jedno pet, šest banja. Što se tiče ovih uslova za kupanje i velnes, ovo je do sada najbolje", kažu Beograđani.

Turista iz Slovenije navodi da kod njih nema ponuda za Srbiju. "Skoro da nema ništa, samo ukoliko preko interneta pronađeš sam. Ovde je puno jeftinije za nas".

U banji koja nije klasična turistička destinacija očigledno je da su pronašli dobar recept za uspešno poslovanje koje na godišnjem nivou donosi prihod od milion evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track