KORONA BAŠ USITNILA: Tri dana zaredom samo po 1 novozaraženi koronom
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

MAČVANSKI OKRUG

KORONA BAŠ USITNILA: Tri dana zaredom samo po 1 novozaraženi koronom

Srbija -

LOZNICA - Koronavirus je poslednjih dana u Mačvanskom okrugu baš usitnio pa je i tokom jučerašnjeg dana, kao i u ponedeljak, potvrđen jedan pozitivan uzorak na kovid-19.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje ovoga puta otkriven je u Bogatiću dok ostalih sedam lokalnih samouprava nije imalo novozaražene. Broj obolelih smanjen je za jedan i sada ih je sedamnaest u okrugu. Sa šest obolelih prednjači Šabac, Krupanj ih ima četiri, po dva Loznica, Mali Zvornik i Vladimirci, a jednog Bogatić.

U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ poslednjih dana su slične brojke. Juče je pregledano 25 osoba, njih devetnaest javilo se prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, a infektologu su upućena tri pacijenta.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledali su šesnaest pacijenata, a devet je prvi put došlo zbog moguće korone. Služba za radiološku dijagnostiku primila je jedanaest pacijenata i nema novootkrivenih pneumonija. Raduje podatak da su na Grudnom odeljenju ostala samo dva kovid pacijenta i možda uskoro ovo odeljenje prvi put posle godinu dana bude prazno.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track