FILMSKI FESTIVAL U KRUŠEVCU: Evo kako je Alternativni kulturni centar obradovao sugrađane
Foto: Ž.M.

održaće se od 16. do 18. jula

FILMSKI FESTIVAL U KRUŠEVCU: Evo kako je Alternativni kulturni centar obradovao sugrađane

Srbija -

Alternativni kulturni centar "Gnezdo" iz Kruševca obradovao je sugrađane još jednim autorskim projektom - Filmskim festivalom "Slobodna zona", koji počinje sutra, a završava se u nedelju.

U okviru 15. turneje, Filmski festival "Slobodna zona" održaće se u Alternativnom kulturnom centru Gnezdo od 16. do 18. jula. Ulaz je slobodan, a ovogodišnji program obuhvata projekciju šest filmova, koji će biti prikazani u tri dana.

Sutra, 16. jula, u 18 sati, na programu je igrani film "Undine", koji je režirao Christian Petzold / Nemačka, 2020, 91′. Istoga dana u 20h zakazana je projekcija dokumentarnog filma "U slavu kraljici", čiju režiju potpisuje Tatia Skhirtladze, Anna Khazaradze / Austrija, Gruzija, Srbija, 2020, 82′.

Za subotu u 18 planirano je prikazivanje igranog filma "Jalda, noć za oproštaj", koji je režirao Massoud Bakhshi / Francuska, Iran, Nemačka, Švajcarska, Luksemburg, 2019, 89′.

U drugom subotnjem terminu u 20 sati Kruševljani će videti dokumentarac "Lepši svet", čiji je režiser Erwin Wagenhofer / Nemačka, Austrija, 2019, 116′. Švedski igrani film “Sune, dečak za sve” iz 2019. u trajanju od 90 minuta, koji je režirao Jon Holmberg biće predstavljen u nedelju u 18 sati.

Festival će zatvoriti nemački igrani film iz 2019. "Roka, devojčica koja će spasiti svet", u trajanju od 101 minuta, a režirala je Katja Benrath.

Turneju 15. filmskog festivala “Slobodna zona” realizuje Alternativni centar za devojke u saradnji sa Slobodna Zona/Free Zone Film Festivalom i Alternativnim kulturnim centrom Gnezdo iz Kruševca.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track