Spasli krave iz požara, ali ne i hranu

Gornji Milanovac

Spasli krave iz požara, ali ne i hranu

Srbija -
Uspeli smo da spasimo desetoro goveda, od kojih sedam muznih krava, ali je izgorelo 1.750 bala sena i velike zalihe slame, tako da sada nemam ni grama stočne hrane, kaže Mileta Vasiljević iz sela Ljevaja

GORNJI MILANOVAC - U domaćinstvu Milete Vasilijevića iz takovskog sela Ljevaja u požaru su izgoreli ekonomski objekti površine 400 kvadratnih metara, a spasene su domaće životinje, rečeno je danas u policiji.

Kako je rekao Vasilijević, uzrok požara je neispravna električna instalacija, a izgorele su dve štale, šupa, traktor i ostala poljoprivredna mehanizacija, kao i sva pripremljena stočna hrana za narednu godinu.

"Uspeli smo da spasimo desetoro goveda, od kojih sedam muznih krava, ali je izgorelo 1.750 bala sena i velike zalihe slame, tako da sada nemam ni grama stočne hrane i ne znam šta da radim sa kravama, jer nema ni trave za pašu", rekao je Vasilijević.

U gašenju pozara pored ukućana i meštana učestvovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila, čime je sprečeno širenje vatre na stambene objekte.

Komandir vatrogasne jedinice u Gornjem Milanovcu Radojko Joksić izjavio je da su vatrogasci juče imali deset intervencija, a najobimnija je bila gašenje požara u Jablanici, gde su gorele šuma i nisko rastinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track