JUBILARNO DRUŽENJE NA DRINI: Loznica najavila 15. regatu od Malog Zvornika do Žićine plaže
Foto: Kurir/T.Ilić

Turističko-rekreativna manifestacija

JUBILARNO DRUŽENJE NA DRINI: Loznica najavila 15. regatu od Malog Zvornika do Žićine plaže

Srbija -

LOZNICA - Turističko-rekreativna manifestacija “Drina je samo jedna”, biće održana prve subote avgusta (7.8) na deonici od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači, saopšteno je danas (16.7) medijima u gradskoj upravi.

Prema rečima gradskog menadžera Dejana Stalovića, kao i prethodnih godina start regate je nizvodno od HE ‘’Zvornik’’, u Malom Zvorniku u deset časova, a regataši bi na cilj, ’’Žićinu plažu’’ u Banji Koviljači, posle plovidbe duge sedamnaest kilometara treba da stignu oko 14 časova.

- Regatu, kao i prethodnih godina, organizuje Grad Loznica u saradnji sa malozvorničkom opštinom, MZ Banja Koviljača i Gradom Zvornikom (RSr) što joj daje karakter međunarodne. Naša regata dobro je prihvaćena i omiljena kod ljudi sa obe strane Drine i prilika je da ponovo, na najlepši način, predstavimo sve lepote Drinue, rečni turizam, turističke potencijale, Banju Koviljaču, Loznicu, a i da istovremeno dodatno podignemo ekološku svest građana da očuvamo čistoću naše Drine. Inače, novi kapetan regate je član Gradskog veća Milan Nedeljković – saopštio je danas Stalović.

Drina
foto: Kurir/T.Ilić

Regata ‘’Drina je samo jedna’’ besplatna je za sve učesnike, kotizacije nema ni ove godine, a za plovidbu su potrebni samo dobra volja i poštovanje pravila regate koja se učesnicima dele na startu, kazao je gradski menadžer. Na ‘’Žićinoj plaži’’ će tradicionalno za sve učesnike regate, ali i one koji dođu da ih sačekaju, biti pripremljen vojnički pasulj, a narednih dana biće saopšteno i kakav zabavni program će ih sačekati na cilju. Svi učesnici koji se evidentiraju na startu i preuzmu pravila čime prihvataju da se ponašaju u skladu sa njima biće osigurani. Kao i prethodnih godina o bezbednosti će se starati ronioci, spasioci, biće angažovane sve neophodne službe da kao i prethodnih godina plovidba protekne u najboljem redu jer je, ističu organizatori, bezbednost na prvom mestu. Lani se nije plovilo od Malog Zvornika do Banje Koviljače zbog situacije sa koronavirusom, ali će prve avgustovske subote šarena i bučna gomila regataša ponovo da se otisne krivudavom Drinom i uživa u njenim čarima.

Drina
foto: Kurir/T.Ilić

Obično se na ovoj regati oko 250 raznih plovila, sa oko hiljadu učesnika, otisne niz smaragdnu Drinu, a organizatori se nadaju da će im i vreme biti naklonjeno za jubilarno druženje na reci.

Kurir.rs/T.Ilić

Bonus video:

01:12

IZVOR SVETE PETKE KOD SELA VINČA: Veruje se da ima isceliteljsku moć

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja