NEVREME NAPRAVILO HAOS U CENTRU PROKUPLJA: Reke na ulicama, poplavljeni podrumi nekoliko kuća (VIDEO)
Foto: Kurir/B.R.

NEVREME NAPRAVILO HAOS U CENTRU PROKUPLJA: Reke na ulicama, poplavljeni podrumi nekoliko kuća (VIDEO)

Srbija -

Nevreme koje je juče zahvatilo i Prokuplje izazvalo je potpuni haosu u delu ulica Miloša Obilića i Solunskoj, jer kanal koji je napravljen za novi vodovodni sistem bukvalno je usisao svu vodu i izručio u objektima na dnu ulice.

Tako je poslovni objekat koji je na dnu ulice evakuisan, a samo iz magacina istog izvučeno je 500 kubika vode. Vlasnik Aleksandar Mirković kaže daje voda tokom noći bila i dva metara.

Voda je ušla i u podrume još nekoliko kuća u Solunskoj, koja seče ulicu Miloša Obilića, ali manje. Inspekcija je izašla na teren i očekuje se da tokom sutrašnjeg dana sačini izveštaj.

Prokuplje, nevreme
foto: Kurir/B.R.

- Problem se pojavio nakon što je konačno urađena nova vodovodna mreža. Ostalo je samo da se stanovnici priključe na nju i uradi asfalt, ali na žalost, naišlo je nevreme - kaže v.d. direktora Javno komunalnog prduzeća "Hammeum" Saša Stošić.

Ipak, ono što građane ovog dela najviše bolije činjenica da je već godinu dana ova ulica koja je u samom centru grada bukvalno neprohodna.

Kako je reč o velikom nagibu, brdo je krenulo, asfalt je neupotrebljiv i stanovnici su sa mukom dolazili do svojih kuća. Oni se pitaju zašto je trebalo godinu dana da se krene sa radovima.

Prokuplje, nevreme
foto: Kurir/B.R.

- Vidite, prvo se čekalo da se uradi vodovodna i kanalizaciona mreža, pa onda da se asfaltira. Pošto pitate zaštto se kasni sa raspisivanjem javne nabavke za asfaltiranje, to je zato što smo čekali rebalans budžeta, odnosno 30. jun kada je održana skupštinska sednica na kojoj je usvojen rebalans. Očekujemo da se do septembra završe svi radovi u ovoj ulici - kazao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

Prokuplje, nevreme
foto: Kurir/B.R.

On dodaje da u julu niko nije očekivao ovakvo nevreme i da situacija koja je nastala niije mogla da se predvidi.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track