NASTAVLJA SE IMUNIZACIJA U VRANJU: Do sada dato više od 78.000 doza vakcina
Foto: T. S.

EPIDEMIJA

NASTAVLJA SE IMUNIZACIJA U VRANJU: Do sada dato više od 78.000 doza vakcina

Srbija -

U Vranju je prema podacima Zdravstvenog centra Vranje do sada dato 75.868 doza vakcina.

Prvom i drugom dozom imunizovani su građani Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Prvu dozu vakcine primio je 27.781građanin Srbije, a drugu dozu u okviru masovne imunizacije stanovništva primile su 27.202 osobe.

Do sada su prvu dozu primila 11.743, a drugu 9.012 Makedonaca. Prvom dozom vakcinisano je šest, a drugom 7 građana Bosne i Hercegovine. U nedelju je dato 247 vakcina, u subotu je ukupan broj datih vakcina 334. Među vakcinisanima prethodnog vikenda, najveći je broj Makedonaca. Pčinjski okrug tri osobe novozaražene

U nedelju su testirana 83 uzorka iz Pčinjskog okruga. Rezultati analiza su pokazali da su tri uzorka pozitivna na kovid-19. dva pacijenta novozaražena su iz Vranja, a jedan je iz Vladičinog Hana.

Ostale opštine u okrugu su bez novih slučajeva infekcije koronavirusom, saopštio je gradski štab za vanredne situacije u Vranju. U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana lekari su obavili su 19 pregleda, od kojih je sedam prvih. Urađeno je 17 antigenskih testova, dva su pozitivna na koronavirus.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je jedan pacijent. On je pozitivan na koronavirus, ima bronhopneumoniju i priključen je na kiseonik. Prijema i otpusta nije bilo.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track