VRANJANCI DOBIJAJU NOVU BOLNICU: Radovi teku punom parom
Foto: Kurir/T.S.

ponos

VRANJANCI DOBIJAJU NOVU BOLNICU: Radovi teku punom parom

Srbija -

U okviru rekonstrukcije i dogradnje zgrade Opšte bolnice Vranje, lamela A gde su smešteni specijalistički kabineti i kancelarije lekara biće prva završena i useljena, izjavila je direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić. Ispred Doma zdravlja postavljena je nova česma, a nisu zanemarene ni zelene površine.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Opšte bolnice Vranje prate planiranu dinamiku.

"Lamela A je u završnoj fazi radova koji podrazumevaju gletovanje, sređivanje plafona, sprovođenje instalacija, postavljanje keramike, podova, unutrašnje stolarije i sanitarija. Lamela A je u delu Internog odeljenja gde su smešteni specijalistički kabineti i kancelarije lekara i taj deo će biti prvi završen i useljen" , obrazložila je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

1 / 7 Foto: Kurir/T.S.

Ona je istakla da je u toku izgradnja osnove i postavljanje temelja, stubova i prizemlja za budući novi centralni ulaz u novu zgradu obnovljene i dograđene Opšte bolnice Vranje.

"U delu zgrade stare Opšte bolnice Vranje, gde su bile smeštene službe za ortopediju sa traumatologijom, urologiju i oftalmologiju, u lameli B, u toku je izrada pregradnih zidova, postavljaju se instalacije i radi se fasada. Lamela E predstavlja potpuno novi deo, dogradnju Opšte bolnice Vranje, gradi se između dveju paralelnih lamela A i B i u toku je izgradnja osnove, postavljanje temelja, stubova i prizemlja za budući novi centralni ulaz u novu zgradu obnovljene i dograđene Opšte bolnice Vranje. Kod lamele C, radovi su u prizemlju, na osnovu aneksa lamele C. Postavlja se temelj za izradu novog bočnog ulaza.

Na infenktivnom odeljenju rade se demontažni radovi, sprovode se instalacije dok se u radionici radi krovna konstrukcija koja će po završetku, biti montirana na zgradu Infektivnog odeljenja, nakon čega sledi postavljanje pregradnih zidova i obavljanje ostalih planiranih radova" , kaže dr Antić. Ona napominje da je zadovoljna dinamikom kojom se radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Opšte bolnice Vranje odvijaju.

1 / 5 Foto: Kurir/T.S.

"To nije sve i mi nismo stali tu. U skladu sa našom politikom konkretnih rezultata i konkretnih planova, sa zaposlenima u tehničkom delu i održavanju postavili smo novu česmu na ulazu u zgradu Doma zdravlja Vranje i koristimo letnje mesece da uradimo sve što možemo u delu održavanja spoljašnjosti i unutrašnjosti zgrada koje su sklopu Zdravstvenog centra Vranje i istovremeno svakodnevno vodimo računa o svim zelenim površinama koje su nam dostupne.

Cilj je da ne dozvolimo zapuštanje i da nakon rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice Vranje, da Zdravstveni centar Vranje u celini i u svim segmentima dobije izgled i funkcionalnost kakvu naši građani zaslužuju", zaključuje direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track