INVESTICIJA U KRUŠEVAČKI VODOVOD: Do kraja godine voda stiže u podjastrebačka sela
Foto: JKP Vodovod Kruševac

napredak

INVESTICIJA U KRUŠEVAČKI VODOVOD: Do kraja godine voda stiže u podjastrebačka sela

Srbija -

JKP "Vodovod-Kruševac“ poslednje tri godine radi i na proširenju vodovodne mreže u 14 seoskih naselja, pored brojnih radova na poboljšanju vodovodne infrastrukture u gradu.

"Aktuelni radovi na izgradnji magistralnog cevovoda i povezivanje novoizgrađenih objekata na mrežu omogućiće da pet seoskih naselja Dvorane, Petina, Lovci, Poljaci i Zdravinje nakon toga budu privezani na sistem vodosnabdevanja JKP „Vodovod - Kruševac“. Pre deceniju meštani ovih pet sela su samodoprinosima gradili sekundarnu mrežu, dok poslednje tri godine, kada su se i stekli uslovi, JKP „Vodovod-Kruševac“ intenzivno radi na ovom sistemu. U tom periodu izgrađena je crpna stanica i rezervoar Dvorane i crpna stanica Modrica, crpna stanica i rezervoar Petina, rezervoar i hidroforsko postrojenje Poljaci. Do sada u ovaj vodovodni sistem uloženo je 57 miliona dinara, dok je za ovu godinu iz budžeta Grada Kruševca i JKP „Vodovod - Kruševac“ za izgradnju magistralnog cevovoda izdvojeno 70 miliona dinara", kaže Vladimir Milosavljević, direktor JKP “Vodovod Kruševac”.

Planirana dinamika radova je da se do kraja ove godine završe radovi na izgradnji magistralnog cevovoda u ukupnoj dužini od 5,9 km, a trenutno se na više lokacija izvode radovi na povezivanju rezervoara i crpnih stanica Dvorane – Petina, nakon čega bi se počelo sa upuštanjem vode u pomenutim rezervoarima. U ovih pet seoskih naselja ima oko 650 domaćinstava koja će biti priključena na vodovodni sistem „Ćelije“, a zdravu pijaću vodu će dobiti oko 2.170 korisnika.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track