ZORANA MIHAJLOVIĆ POSETILA VRANJE: Potpredsednica vlade razgovarala sa građanima o problemima koji ih muče!
Foto: Vranje.org.rs

među narodom

ZORANA MIHAJLOVIĆ POSETILA VRANJE: Potpredsednica vlade razgovarala sa građanima o problemima koji ih muče!

Srbija -

VRANJE - Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala sa Vranjancima o njihovim problemima Ona je u Vranju najavila da će od severa do juga, i od istoka do zapada organizovati ovakve prijeme.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović boravila je u petak u Vranju. Ona je razgovarala sa preko 30 građana iz Pčinjskog upravnog okruga. Građani su imali mogućnost da iznesu svoje probleme u cilju njihovog bržeg rešavanja. Potpredsednica Vlade i ministarka Mihajlović naglasila je da će od severa do juga, i od istoka do zapada organizovati ovakve prijeme.

,Razgovaraćemo sa građanima iz svakog mesta jer iskustvo iz prethodnog perioda pokazuje da rešavamo između 80 i 90 odsto problema.

Razgovarali smo o svim temama, počev od nezaposlenosti do izgradnje puteva, jednom rečju o pitanjima i problemima čije rešavanje možemo da pokrenemo", rekla je Mihajlović. Odgovarajući na pitanje novinara o Geoksu, ona je istakla da bez obzira da li ova kompanija ostaje ili ne, država vodi ozbiljne razgovore sa investitorima, i čini sve da svako ima svoje zaposlenje. Potpredsednica Vlade je govorila i o gasifikaciji ,izgradnji petlje kod Vranjske Banje za koju se radi projektno - tehnička dokumentacija i o elektroenergetskoj situaciji.

Zorana Mihajlović, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Osvrnula se i na projekat zamene stolarije najavljujući da će biti završen do početka grejne sezone, a u narednoj godini za ove namene biće izdvojeno do 150 miliona evra. Prema njenim rečima, planirane su i subvencije za kupovinu solarnih panela. U razgovoru sa građanima učestvovali su najbliži saradnici potpredsednice Mihajlović, direktori republičkih javnih preduzeća, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

U obraćanju predstavnicima medijima gradonačelnik dr Slobodan Milenković podsetio je da su prijemi ovakvog tipa bili organizovani pre četiri godine.,,Oni su se pokazali vrlo korisnim, i ovaj vid interakcije na relaciji građani, lokalna samouprava i Vlada Srbije su izuzetno delotvorni", naglasio je dr Milenković. O značaju prijema za građane govorio je i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja