PREMIJERKA NA KRAJU POSETE PČINJSKOM OKRUGU: Zadovoljna sam jer smo uspeli da podignemo kvalitet života građana na viši nivo
Foto: vranje.org.rs

upoznala se sa lokalnim problemima

PREMIJERKA NA KRAJU POSETE PČINJSKOM OKRUGU: Zadovoljna sam jer smo uspeli da podignemo kvalitet života građana na viši nivo

Srbija -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zajedno sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem, na kraju dvodnevne posete Pčinjskom upravnom okrugu, obratila se medijima ističući da je imala priliku da vidi projekte koji se realizuju, razgovara sa građanima i u neposrednom kontaktu upozna sa njihovim problemima.

Ana Brnabić, Vranje
foto: vranje.org.rs

Premijerka je u okviru posete obišla Vranjsku Banju, Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, Zdravstveni centar i Pozorište...

"Generalno sam zadovoljna jer smo uspeli da podignemo kvalitet života građana na viši nivo. Obišli smo gradilište hotela u Vranjskoj Banji vrednosti 90 miliona evra, a bez sumnje veoma važan događaj biće otvaranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje je planirano za kraj godine, kada ću opet doći u Vranje. Vaš grad je primer dobre prakse u celoj Srbiji po pitanju smanjenja aerozagađenja, jer ste prvi počeli sa izgradnjom kotlarnice na biomasu,u krugu Zdravstvenog centra, vrednosti 360 miliona dinara bez PDV-a. Kultura je veoma bitna za građane i osim obnove zgrade Pozorišta Narodnog muzeja, rekonstruisaćemo i Haremluk", istakla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je najavila još jaču podršku Vranju u realizaciji bitnih projekata za građane.

Ana Brnabić, Vranje
foto: vranje.org.rs

Pored postojećih projekata, koji se sprovode u Vranju, po rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića , biće rekonstruisana bolnica, završen Regionalni centar za vanredne situacije, zatim stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, vrtić u naselju Raška.

"Grad Vranje će kao i do sada biti odgovoran partner našoj državi u realizaciji svega, što doprinosi boljem životu naših građana", naglasio je dr Milenković zahvalivši se premijerki na poseti i dosadašnjoj saradnji.

Ana Brnabić, Vranje
foto: vranje.org.rs

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je i svečanosti, na kojoj su ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, potpisali ugovor o donaciji 140 kontejnera i isto toliko kanti za smeće. Ministarka je izrazila zadovoljstvo što Vranje preduzima na planu zaštite životne sredine, kao i činjenici da će biti realizovan projekat proširenja deponije i priključenja individualnih domaćinstava ne geotermalne izvore energije.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track