IZBEGAVAJTE SUNCE I NE PALITE TRAVU: Upozorenje Gradskog štaba Loznice, stižu vrućine
Foto: Kurir/T.I.

zbog visokih temperatura

IZBEGAVAJTE SUNCE I NE PALITE TRAVU: Upozorenje Gradskog štaba Loznice, stižu vrućine

Srbija -

Gradski štab za vanredne situacije Grada Loznice oglasio se danas saopštenjem posle dopisa od Sektora za vanredne siutacije i upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) na pojavu veoma toplog vremena sa visokim temperaturama, maksimalna se u većini mesta narednih dana prognozira od 34 do 39 stepeni. Zbog toga se od danas do kraja jula građani upozoravaju da ‘’postupaju odgovorno i izbegavaju izlaganje suncu i visokim temperaturama u najtoplijim delovima dana u skladu sa preporukama RHMZ’’.

vatrogasci
foto: Kurir/T.I.

- Gradski štab apeluje na građane da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i na obradivim površinama u blizini šuma zbog izazivanja opasnosti po njihovu i bezbednost imovine. Izazivanje požara predstavlja opasnost po život i imovinu građana, a za ta krivična dela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine i za izazivanje opšte opasnosti za učinioce su predviđene kazne od šest meseci do pet godina zatvora kao i novčane kazne – upozorio je Gradski štab.

U skladu sa dopisom Sektora za vanredne situacije sve nadležne komunalne službe i ustanove su obaveštene o nastupajućem periodu veoma toplog vremena i u skladu sa tim će preduzeti sve preventivne i mere opreza radi suzbijanja mogućih neželjenih posledica. Biće obezbeđene dovoljne količine vode za piće za sve građane, posebno za najugroženije među kojima su starija lica kao i preventivne mere zaštite od požara na otvorenom, stoji u saopštenju.

Inače, danas su u 17 časova u Loznici izmerena 33 stepena Celzijusovih.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track