KRUŠEVAC NIJE ZABORAVIO BORCE PROTIV KORONE: Vaučeri za mlade volontere
Foto: Ž. M.

zahvalnost

KRUŠEVAC NIJE ZABORAVIO BORCE PROTIV KORONE: Vaučeri za mlade volontere

Srbija -

U Gradskoj upravi Kruševca danas su dodeljeni poklon vaučeri mladim volonterima koji su tokom prošle godine dali neizmeran doprinos suzbijanju pandemije korona virusa, kroz različite aktivnosti usmerene od strane Grada Kruševca, odnosno Štaba za vanredne situacije.

Prijem za mlade volontere organizovali su gradonačelnica Jasmina Palurović i zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, a prisustvovali su predsednik Skupštine Grada Predrag Vukićević, narodna poslanica Nevena Đurić, pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti Jelena Todorović i članovi Saveta za mlade, koji je i inicijator ideje.

Gradonačelnica Jasmina Palurović se zahvalila volonterima na nesebičnoj pomoći i angažovanju koje su pokazali tokom pandemije, ističući da bez njihove podrške, mnoge aktivnosti Grada ne bi mogle da se realizuju tako brzo, efikasno i kvalitetno.

Zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Saveta za mlade je i istakao da su poklon vaučeri simboličan način da se Grad zahvali na pokazanom trudu, zalaganju i humanosti. Njihova pomoć se sastojala u pakovanju i distribuciji paketa, rad u kol centrima, obilazak penzionera i kupovinu namirnica i lekova, podelu dezinfekcionih sredstava i drugo prema iskazanim potrebama.

Ukupno 266 volontera mlađih od 30 godina iz 45 mesnih zajednica (koje su i dostavljale spiskove) sa teritorije grada, kao i volontera Crvenog krsta odazvalo se pozivu i dalo svoj nesebičan doprinos.

Vaučere je uručio zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, a oni obuhvataju korišćenje bazena i teretane Sportskog centra, članske karte Narodne biblioteke, godišnju ulaznicu za Narodni muzej, ulaznice za filmske projekcije bioskopa „Kruševac”, kao i za predstave Kruševačkog pozorišta.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track