01:06

ZAVRŠILI SU FAKULTETE, ALI SU ODLUČILI DA SE VRATE NA SELO: Bračni par se uspešno bavi poljoprivredom!

KURIR TELEVIZIJA

ZAVRŠILI SU FAKULTETE, ALI SU ODLUČILI DA SE VRATE NA SELO: Bračni par se uspešno bavi poljoprivredom!

Srbija -

Damir i Jelena Mladenović svu svoju energiju i finansijska sredstva ulažu u razvoj stočarske proizvodnje. Zanimljivo je da su poljoprivredom počeli da se bave tek kada su se iz Zaječara preselili na staro porodično imanje na selu.

Njihov stočni fond broji desetak krava, 15 ovaca, svinje, kokoške, zečeve. Još pre venčanja odlučili su da novac investiraju u porodični biznis i da se iz grada presele u selo.

- Pošto volim stoku, životinje, došao sam na selo. Baka je umrla, a sad smo tu žena i ja, ćerkica, nekada dođu moji iz Zaječara da mi pomognu kad je seno, da skupimo bale - rekao je Damir Mladenović.

Dok je Damir na poslu u školi, Jelena je posvećena poslu sa životinjama i pravljenja kravljeg i ovčjeg sira. Iako je studirala građevinu nije se pokajala što se posvetila poljoprivredi.

- Velika odricanja su u životu, odricanje letovanja, zimovanja, putovanja i slavlja, ove životinje ne znaju da li si ti otišao na slavlje ili nisi. Zna se da ti u 3 sata ujutru i u 3 sata uveče moraš da budeš pored te životinje - rekla je Jelena Mladenović, a u hranjenju životinja pomaže im ćerka Natalija.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:20

RUDNA GLAVA, NAJVEĆE MAJDANPEČKO SELO: Mesto iz koga mladi ne odlaze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track