KURIR TELEVIZIJA

SIGURAN KORAK KA OSIGURANJU GAZDINSTAVA: Raspisan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava na ime osiguranja useva

Srbija -

Poljoprivrednike očekuje konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja useva, plodova višegodišnjih useva i životinja, rečeno je u sremskomitrovačkoj Agenciji za ruralni razvoj.

Koliko će ovaj korak imati uticaj na povećanje broja osiguranih gazdinstava i šta time dobijaju, za Kurir televiziju objasnila je Dušica Pavlović iz Agencije za ruralni razvoj.

Sremska Mitrovica, osiguranje
foto: Kurir televizija

- Danas je naša agencija raspisala javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava na ime osiguranja useva, plodova višegodišnjih useva i životinja. Konkurs je otvoren do 15. novembra 2021. godine i on se kumulativno može primeniti i sa konkursom koji postoji u Ministarstvu, što znači da poljoprivrednici mogu da koriste sredstva i od ministarstva, i od grada. Iznos je 2,7 miliona dinara, tj. dodeljuju se bespovratna sredstva u procentualnom iznosu 20 odsto od uplaćene premije osiguranja. Dakle, ono što su naši poljoprivrednici uplatili kao premium osiguranje, 20 odsto mogu da dobiju odmah - rekla je Dušica i dodala da poljoprivrednici ovim kupuju svoj miran san.

Sremska Mitrovica, osiguranje
foto: Kurir televizija

- Ovo je idealna prilika da poljoprivrednici osiguraju svoju imovinu, jer smo svi svesni da je poljoprivreda delatnost koja zavisi od različitih faktora - kaže Dušica.

Ona je dodala i da Agencija može da pomogne oko prikupljanja dokumentacije.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:35

PREDMETI IZ MUZEJA U SREMSKOJ MITROVICI U OPASNOSTI OD PROPADANJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track