KIKINĐANI U NOVOM SADU SLOŽNO ZA ZAVIČAJ: Osnovano udruženje za promociju kulture, turističkih sadržaja i manifestacija!
Foto: Privatna Arhiva

Inicijalni odbor

KIKINĐANI U NOVOM SADU SLOŽNO ZA ZAVIČAJ: Osnovano udruženje za promociju kulture, turističkih sadržaja i manifestacija!

Srbija -

NOVI SAD - U toku je osnivanje Udruženje Kikinđana i prijatelja Kikinde u Novom Sadu, otkrili su za Kurir članovi Inicijativog odbora i budući osnivači udruženja Nikola Tizić, privredni analitičar, i dr Aleksandar Todorović, advokat iz Novog Sada.

Došlo je vreme da se Kikinđani i prijatelji našeg zavičaja okupe oko ideje promocije Kikinde, njene kulture, turističkih sadržaja i manifestacija a svakako najbitnija koja nam se bliži je manifestacija "Dani ludaje" kažu naši sagovornici.

Pomoći ćemo Turističkoj organizaciji Grada Kikinde da zajedno radimo na promociji onoga što nosimo sa sobom iz Kikinde, jer smo duboko emotivno vezani za svoj kraj. Novi Sad je naša "nova luka" ali nikada se nećemo odreći svojih korena i detinjstva koji nas obavezuju da ne budemo pasivni kada je Kikinda u pitanju.

Kikinda
foto: Privatna Arhiva

Puno je znamenitih Kikinđana kroz instoriju živelo i bilo deo istorije Novog Sada na nama je da se ti otrgnu od zaborava. Ima onih koji vole i poštuju Kikindu i ako se nisu rodili i živeli u tamo jer su Kikindu na svoj način doživeli.

Kikinda
foto: Privatna Arhiva

Novi Sad je ove godine Evropski grad kulture a svakako je administrativni centar naše severne srpake pokrajine i centar kulturnih dešavanja gde dolazi dosta ljudi iz zemlje i inostranstva. Svakako je prilika da predstavimo ljudima ko smo, koji su nam običaji , privredni potencijal i lepote našeg zavičaja ističu sagovornici.

(Kurir.rs / Milorad Petković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track