DESPOT STEFAN LAZAREVIĆ U PORTI CRKVE LAZARICE: Kulturno leto u znaku brojnih umetničkih programa i kreativnih radionica
Foto: Kurir/Ž.M.

KRUŠEVAC

DESPOT STEFAN LAZAREVIĆ U PORTI CRKVE LAZARICE: Kulturno leto u znaku brojnih umetničkih programa i kreativnih radionica

Srbija

Kulturni centar Kruševac svake godine organizuje bogat program Kulturnog leta, koje traje dva meseca. Prikazuju se dokumentarni i igrani filmovi, predstavljaju slikari, pesnici, vajari, muzičari i drugi umetnici i brojne kreativne radionice, ustanove i kulturno umetnička udruženja. Svi programi su besplatni i angažuju brojnu publiku, posebno na istorijske teme, a realizuju se na raznim mestima – u prostoru KCK, na Letnjoj sceni KPZ, na Bagdali, u Lazarevom gradu i u Pionirskom parku.

Despot Stefan Lazarević
foto: Kurir/Ž.M.

Najnovija predstava koja je oduševila ljubitelje umetnosti je istorijska monodrama “Despot”, o životu i delu Despota Stefana Lazarevića. Priče su prikupljene iz knjiga raznih autora i biografije srpskog prosvećenog vladara iz 15. veka i čuvenog evropskog viteza. U produkciji Udruženja festivala duodrame iz Topole, tekst je kazivao Aleksandar Jelenić, koji ga je i pripremio, a režirao Milić Jovanović, glumac Knjaževačko-srpskog teatra.

Despot Stefan Lazarević
foto: Kurir/Ž.M.

Umetnik je očarao publiku svojom harizmatičnom pojavom u kostimu iz srednjevekovnog perioda i glumačkim efektima, koji su dočarali lik i delo srpskog velikana – Despota Stefana Lazarevića.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track